Το ρεκόρ του Αλί Νταεΐ, ο Ρονάλντο και... ο Λουκάκου

Απόψεις
Το ρεκόρ του Αλί Νταεΐ, ο Ρονάλντο και... ο Λουκάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απτή απόδειξη ότι ιστορία δεν σταματά... Ο Ρονάλντο δεν έχει σκοράρει ποτέ κατά της Γαλλίας!

Ο  Ρονάλντο έχει 107 γκολ με την Πορτογαλία και είναι κοντά να ξεπεράσει τον θρύλο του Ιράν, Αλί Νταεΐ, ο οποίος σημείωσε 109. Θα μπορούσε να συμβεί στο Euro 2020 , έχοντας τουλάχιστον δύο ακόμη παιχνίδια να παίξει;

Αυτό το ρεκόρ μπορεί να απειληθεί από τον Ρομέλου Λουκάκου (επτά χρόνια μικρότερος από τον Ρονάλντο) που έχει ήδη  63 γκολ σε 96 παιχνίδια με το Βέλγιο, καθιστώντας το διεθνές του ρεκόρ ακόμη πιο παραγωγικό. 

Η σχέση των γκολ ανά παιχνίδια είναι 60 προς 100 για το Βέλγο, ενώ ο Πορτογάλος έχει  μόλις 40 περίπου με τον ίδιο αριθμό αγώνων.

Απόδειξη ότι η ιστορία δεν σταματά!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μέσο όρο γκολ ή ασίστ κάθε 45 λεπτά μέχρι στιγμής στο EURO 2020.

Αλλά δεν έχει σκοράρει σε 6 ματς κόντρα στη Γαλλία (439 αγωνιστικά λεπτά)! Αν σκοράρει μία φορά, θα ξεπεράσει τον Μίροσλαβ Κλόζε στην 1η θέση του αρχισκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων και των Euro συνολικά: τώρα έχει 19, όσα και ο Γερμανός επιθετικός.

Η Γαλλία επικράτησε στις 11 από τις 13 τελευταίες συγκρούσεις της με την Πορτογαλία. Η μοναδική νίκη των Πορτογάλων ήταν στον τελικό του 2016.

Η Πορτογαλία με ήττα από τη Γαλλία μέχρι 2 γκολ διαφορά και αν δεν νικήσει η Ουγγαρία, τότε θα περάσει ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτες.

-Η Σουηδία παίζει με την Πολωνία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σήμερα και ο προπονητής Τζαν Άντερσον είπε στους παίκτες του να προσέξουν τις κινήσεις τους και να μην κολλήσουν κορωνοϊό.

Ο Άντερσον τους είπε «δεν πιστεύω ότι οι αγκαλιές είναι καλή ιδέα, αλλά πιστεύω ότι μπορείτε να κάνετε χειραψία εάν πλύνετε τα χέρια σας μετά»!

-Με "10": Ο Ζοσέ Μουρίνιο λέει ότι η Πορτογαλία έπαιζε με 10 άνδρες εξαιτίας του Μπρούνο Φερνάντες. Του σχολιάζουν ότιη ομάδα δεν τον χρησιμοποιεί όπως θα έπρεπε και ότι  χρειάζεται περισσότερη μπάλα στο κέντρο.

- "Φρικτή": Ο Φαν ντερ Φάαρτ χαρακτήρισε την Ισπανία ως μια «φρικτή» ομάδα («...το μόνο που κάνουν είναι να περνούν τη μπάλα από τη μία πλευρά στην άλλη»). Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο σχόλιο του ήταν ο Κόκε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News