Οι «απόλυτες» ομάδες στην ιστορία των EURO

Ποδόσφαιρο
Οι «απόλυτες» ομάδες στην ιστορία των EURO

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ομάδα που είχε το απόλυτο στους ομίλους κατέκτησε το τρόπαιο. Ηταν το 2008, όταν η Ισπανία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης

    Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη το «παζλ» με τις  ομάδες που θα αγωνισθούν στα νοκ άουτ, συμπληρώνεται.

Οι Ιταλία, Βέλγιο και Ολλανδία πήραν την πρόκριση στις καλύτερες «16» ομάδες της Ευρώπης, χωρίς βαθμολογική απώλεια και αφού έκαναν το «3χ3» στον όμιλο τους... μπήκαν στην μικρή λίστα με τις ομάδες που είχαν το απόλυτο στους ομίλους ενός EURO.

     Από το 1980 όταν και καθιερώθηκε το σύστημα των ομίλων, έως και πριν την εφετινή διοργάνωση, μόλις εννέα εθνικές ομάδες, κατάφεραν να έχουν μόνο νίκες στην φάση των ομίλων. Η αρχή είχε γίνει το 1980, όταν η Γαλλία κατετάγη πρώτη στον όμιλο και στην συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο.

 Στην Ιστορία, ακόμα μια ομάδα που είχε το απόλυτο στους ομίλους κατέκτησε το τρόπαιο. Ηταν το 2008, όταν η Ισπανία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

 Η Ολλανδία για τρίτη φορά στην Ιστορία της, ολοκληρώνει την παρουσία της σε όμιλο μόνο με νίκες και κατέχει πλέον το ρεκόρ, καθώς άφησε πίσω της την Ιταλία που είχε δύο... απόλυτα!

 Στο εφετινό EURO, κατάφεραν να σημειώσουν τρεις νίκες στους ομίλους οι Ιταλία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, ενώ στους υπόλοιπους τέσσερις ομίλους που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί δεν μπορεί κανείς να κάνει το 3Χ3.

 Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο  Ειδήσεων, παρουσιάζει τις ομάδες που πέτυχαν το απόλυτο στους ομίλους, αλλά και τι έκαναν στη συνέχεια της διοργάνωσης:

 Χρονιά    Ομάδα          Τελική θέση

1984      Γαλλία              Πρωταθλήτρια

2000      Πορτογαλία     Ημιτελικά

2000      Ιταλία                Φιναλίστ

2000      Ολλανδία          Ημιτελικά

2004      Τσεχία               Ημιτελικά

2008      Ισπανία             Πρωταθλήτρια

2008      Ολλανδία          Προημιτελικά

2008      Κροατία             Προημιτελικά

2012      Γερμανία            Ημιτελικά

2021      Ιταλία

2021      Βέλγιο

2021      Ολλανδία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News