Πήρε το... εισιτήριο με πρωτιά το Βέλγιο, 0-2 τη Φινλανδία

Ποδόσφαιρο
Πήρε το... εισιτήριο με πρωτιά το Βέλγιο, 0-2 τη Φινλανδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωταγωνιστής ο Λουκάκου για τους νικητές

Το Βέλγιο έκανε το “3 στα 3” στον 2ο όμιλο, νικώντας 0-2 τη Φιλανδία, και τερμάτισε στην 1η θέση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ρομέλου Λουκάκου, που έφτασε τα τρία γκολ στη διοργάνωση.

Στον αντίποδα, οι Φιλανδοί τερμάτισαν τρίτοι και θα περιμένουν για το... μέλλον τους.

Το Βέλγιο έκανε αλλαγές, αλλά σε νορμάλ πλαίσιο. Έδωσε κάποιες ευκαιρίες ο Μαρτίνεθ, ενώ θέλησε - όπως είχε δηλώσει άλλωστε - να βάλει στο κλίμα περισσότερο τους Ντε Μπρόινε και Εντέν Αζάρ. Ο πρώτος ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμη ματς και με αυτόν σε καλή κατάσταση, μπορούν όλοι οι συμπατριώτες του να ονειρεύονται.

Οι Φιλανδοί ήταν λογικό να αμυνθούν. Τους βόλευε η ισοπαλία. Ειδικά από τη στιγμή που η Δανία προηγήθηκε, αναμενόμενα έπαιξαν μαζικά άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν να έχουν διπλή ζώνη μπροστά από τον Χραντέσκι και να αμύνονται όσο καλύτερα μπορούν. Τελικά λύγισαν.

Αρχικά ακυρώθηκε γκολ του Λουκάκου από ασίστ του Ντε Μπρόινε, αλλά το 0-1 έγινε στο 74′. Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε κόρνερ, ο Βερμάλεν πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε και στον Χραντέσκι και κατέληξε στα δίχτυα. Επτά λεπτά μετά από πάσα του Ντε Μπρόινε και εκτέλεση του Λουκάκου διαμορφώθηκε το τελικό 0-2.

ΦΙΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέσκι, Ράιταλα, Τόιβιο, Αράγιουρι, Ο’Σόνεσι, Ούρονεν (70′ Άλχο), Λουντ, Σπαρβ (59′ Σούλερ), Καμαρά, Ποχγιάνπαλο (70′ Κάουκο), Πούκι.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Τροσάρ (76′ Μενιέ), Μπογιατά, Ντεναγέ, Βερμάλεν, Σαντλί, Ντε Μπρόινε, Βιτσέλ, Ντοκού (76′ Μπατσουαγί), Λουκακού (84′ Μπεντεκέ), Εντέν Αζάρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News