Νίκη πρόκριση η Αυστρία, 1-0 την Ουκρανία και… τώρα Ιταλία

Ποδόσφαιρο
Νίκη πρόκριση η Αυστρία, 1-0 την Ουκρανία και… τώρα Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βγήκε» το πρώτο ζευγάρι για τους «16» του Euro 2020

Η Αυστρία πήρε την πρόκριση στους «16» του Euro 2020, νικώντας 1-0 την Ουκρανία και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Ιταλία.

Οι Αυστριακοί έχασαν πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, όμως τελικά ένα τέρμα ήταν αρκετό για να πετύχουν το στόχο τους.

Η Αυστρία μπήκε στο παιχνίδι με ξεκάθαρο σκοπό να κυνηγήσει τη νίκη, που θα την έστελνε στην δεύτερη θέση και θα της χάριζε την πρόκριση. Πίεση ψηλά, επιθετική άμυνα, γρήγορη κυκλοφορία και άμεση αναχαίτηση της μπάλας σύνθεταν το σκηνικό της παρουσίας των Αυστριακών στο ματς, που τα χαλούσαν στο τέλος όλα. Ωστόσο, στην κλασικότερη ευκαιρία τους βρήκαν το γκολ στο 21ο λεπτό όταν ο Αλάμπα εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, με τον Μπαουμγκάρτνερ να πετάγεται και με προβολή να νικάει τον Μπούστσαν για το 1-0. Η Αυστρία ήταν ανώτερη, είχε δικαιωθεί για την επιμονή και υπομονή που έδειχνε στο γήπεδο, εξαφανίζοντας τα ατού (Μαλινόφσκι-Ζιντσένκο) της Ουκρανίας και περιορίζοντας την αντίπαλό της σε παθητικό ρόλο. 

Από το πουθενά, πάντως, και κόντρα στη ροή του αγώνα οι Ουκρανοί λίγο έλειψαν να βρουν το γκολ στην μοναδική τελική τους στο πρώτο μέρος, αλλά ο Σαπαρένκο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάχμαν και ο Γιάρεμτσουκ δεν κατάφερε να πάρει το... ριμπάουντ για να σκοράρει. Ο Λάιμερ πήγε να σκοράρει με πλασεδάρα, αλλά ο Μπούστσαν έδιωξε με τον Αρναούτοβιτς στη συνέχεια να σπαταλά δύο μεγάλες ευκαιρίες για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ο Σεβτσένκο είδε τον Μαλινόφσκι ότι ήταν... άφαντος και τον έβγαλε βάζοντας τον Τσιγκάνκοφ, κάνοντας πιο επιθετική και δραστήρια την ομάδα του. Οι Αυστριακοί έπαιζαν περισσότερο με σκοπιμότητα, αλλά έβλεπαν τους Ουκρανούς να έχουν ανέβει στο γήπεδο και να αφήνουν κενά και προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν. Χωρίς όμως να έχουν ουσία... Ο Μπάχμαν στο 61ο λεπτό κράτησε απαραβίαστη την εστία του όταν ο Λάιμερ πήγε να σκοράρει στην εστία της ομάδας του, με την καλύτερη ευκαιρία της Ουκρανίας στο ματς να έρχεται από αντίπαλο. Τα λεπτά κύλησαν με την Αυστρία να ισορροπεί εκ νέου, με την Ουκρανία να πιέζει στο φινάλε του αγώνα ασφυκτικά αλλά να μην βρίσκει το γκολ που θα της χάριζε την πρόκριση ως δεύτερη.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο (85' Μπεσεντίν), Μαλινόφσκι (46' Τσιγκάνκοβ), Σαπαρένκο (68' Μάρλος), Σίντορτσουκ, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ, Αλάμπα, Σλάγκερ, Λάιμερ (72' Ιλσάνκερ), Γκρίλιτς, Μπαουμγκάρτνερ (33' Σεπφ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (90' Κάλαϊτζιτς).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News