Ο... άλλος Λεβαντόφσκι στα μεγάλα τουρνουά με την Πολωνία

Απόψεις
Ο... άλλος Λεβαντόφσκι στα μεγάλα τουρνουά με την Πολωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η "μηχανή των γκολ" έχει τίναξει μόλις δύο φορές δίχτυα με τη φανέλα της εθνικής σε Μουντιάλ και Euro, τη μία ενάντια στην Ελλάδα το 2016

Ο Λεβαντόφκι δεν είναι ο ίδιος παίκτης σε μεγάλα τουρνουά για την Πολωνία

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι μια μηχανή γκολ και τινάζει τα δίχτυα περισσότερο από το κανονικό, σε επίπεδο ομάδας, εδώ και μια δεκαετία..

Το ρεκόρ του στη Μπορούσια Ντόρτμουντ και στη Μπάγερν Μονάχου είναι πολύ εντυπωσιακό, αλλά ο Πολωνός επιθετικός έχει ακόμη έναν ακόμη στόχο να εκπληρώσει στην καριέρα του.

Ο Λεβαντόφσκι είναι ο πρώτος σκόρερ της Πολωνίας με 66 γκολ, αλλά έχει πετύχει μόλις δύο γκολ σε μεγάλα διεθνή τουρνουά. Σίγουρα η Πολωνία δεν είναι υψηλού βεληνεκούς σ’ αυτές τις διοργανώσεις αλλά τα στατιστικά του κύριου επιθετικού της δεν είναι αυτά που αναλογούν στην ποιότητα του.

Σε 12 αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο Λεβαντόφσκι κατάφερε να σκοράρει μόνο δύο φορές: ένα εναντίον της Πορτογαλίας στο Euro 2016 και ένα άλλο εναντίον της Ελλάδας στο Euro 2012 σε συνολικά 35 βολές στην εστία.

Στο δεύτερο ματς του ομίλου με την Ισπανία, μετά την ήττα του εναρκτήριου παιχνιδιού από τη Σλοβακία, ο Λεβαντόφσκι ήταν η 17η φορά που απέτυχε να σκοράρει με την εθνική ομάδα σε σημαντικούς αγώνες. Για να δούμε την Τετάρτη με την Σουηδία…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News