«Εισιτήριο» για την Ολλανδία: Στους «16» με νίκη 2-0 κόντρα στην Αυστρία

Ποδόσφαιρο
«Εισιτήριο» για την Ολλανδία: Στους «16» με νίκη 2-0 κόντρα στην Αυστρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του Ντε Μπούρ «κλείδωσε» την πρόκριση

Στην επόμενη φάση του Euro 2020 πέρασε η Ολλανδία, νικώντας 2-0 την Αυστρία για την 2η αγωνιστική στον 3ο όμιλο.

Οι «Οράνιε» εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «16» και μπορούν να κάνουν όνειρα για τη συνέχεια.

Ντεπάι και Ντάμφρις πέτυχαν τα γκολ των νικητών, με τον δεύτερο να είναι σε ένα ακόμη ματς ο πρωταγωνιστικής.

Το ενδιαφέρον στο γκρουπ επικεντρώνεται πλέον στη «μάχη» για την εξασφάλιση του επόμενου εισιτηρίου ή των επόμενων, με την Ουκρανία και την Αυστρία να έχουν από τρεις βαθμούς.

Το πρώτο μέρος είχε μεν καλό ρυθμό, αλλά δεν ήταν τόσο ανοιχτό. Οι φάσεις ήταν λίγες, αλλά καλές.

Το σκορ άνοιξε με πέναλτι για το μαρκάρισμα του Αλάμπα στον Ντάμφρις, ασχέτως αν δεν είδε ο Γκρίνφελντ την παράβαση και χρειάστηκε να κάνει τσεκ μέσω VAR. Ο Ντεπάι ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μπάχμαν έπεσε στη σωστή γωνία, αλλά δεν απέτρεψε το 1-0 στο 11’.

Σταδιακά οι Αυστριακοί… ξεμύτισαν από την περιοχή τους και βρήκαν καλή στιγμή (κυρίως) με τον Μπαουμγκάρτνερ, αλλά και τον Χιντερέγκερ. Σε εκείνο το διάστημα, πάντως, οι Ολλανδοί είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στη νίκη, παρά μακριά. Αφού ο Ντεπάι σπατάλησε τρομερή ευκαιρία για το 2-0 στο 40’, όταν ο Βέχορστ γύρισε για τον πρώην άσο της Λιόν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Φαν Άανχολτ, αλλά αυτός δεν βρήκε δίχτυα σε ουσιαστικά ανυπεράσπιστη εστία.

Με τρελό ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και σε αυτό συνετέλεσε η διαφορετική προσέγγιση που είχε η Αυστρία, αλλά και πάλι η Ολλανδία ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες. Λίγο έλειψε στο 61’ να γίνει το 2-0, αφού Ντε Φράι (κεφαλιά) και Ντε Λιχτ (πλασέ) είχαν διπλή-μεγάλη ευκαιρία σε στατική φάση, αλλά τελικά συνέβη στο 67’. Όταν σε κόντρα επίθεση, οι «οράνιε» βρήκαν την άμυνα της ομάδας του Φόντα στη σέντρα, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν δύο εναντίον ενός (συν τον Μπάχμαν) και ο Μάλεν σέρβιρε στον Ντάμφρις που σκόραρε. Η Αυστρία δεν πέταξε λευκή πετσέτα, αλλά αφού δεν βρήκε το γκολ στην κεφαλιά του Κάλαϊτζιτς έψαχνε πλέον μια υπέρβαση.

Ο Ονισίγουο δεν έβαλε ξανά στο… κόλπο τους φιλοξενούμενους, καθώς δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Στεκέλενμπουργκ και η Ολλανδία είχε δύο καλές στιγμές για το 3-0 στο τέλος, αλλά Βαϊνάλντουμ και Μάλεν δεν είχαν καθαρό μυαλό.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64’ Ακε), Ντάμφρις, Φαν Αανχολτ (65’ Βάινταλ), Ντε Ρουν (74’ Γκράβενμπερχ), Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Βέγκχορστ (64’ Μάλεν), Ντεπάι (82’ Λ. Ντε Γιονγκ)

ΑΥΣΤΡΙΑ (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Χίντερεγκερ, Ντράγκοβιτς (84’ Λάινχαρτ), Ούλμερ, Λάινερ, Αλάμπα, Λάιμερ (61’ Γκρίλιτς), Σλάγκερ (84’ Ονισίβο), Μπάουμγκάρντνερ (70’ Λαζάρο), Γρέγκοριτς (62’ Κάλαϊτζιτς), Ζάμπιτσερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News