Ποδόσφαιρο, Euro 2020 και ο... διαλογισμός του Στέρλινγκ

Απόψεις
Ποδόσφαιρο, Euro 2020 και ο... διαλογισμός του Στέρλινγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συνδέω το σώμα με το εγκέφαλό μου» δηλώνει ο σκόρερ της Αγγλίας – Οι «αναμνήσεις» του Λεβ – Ο Αρναούτοβιτς το έχει ξανακάνει – Το χαστούκι του στον Σωκράτη – Η αγωνία να σου σπάει τα ρεκόρ ο Ρονάλντο

Επικεντρωμένοι στο Euro 2020! Κάθε μέρα που περνάει ανεβαίνουν οι στροφές και παρακολουθούμε με αυξημένο ενδιαφέρον, μαθαίνοντας μαζί και άλλα ενδιαφέροντα. Όπως π.χ. ότι ο Στέρλινγκ που με το γκολ του εναντίον της Κροατίας, έσπασε την καντεμιά της Αγγλίας να μην νικάει ποτέ σε πρεμιέρες Euro, σκοράροντας με διαλογισμό.

Ο ήρωας της Αγγλίας στην πρεμιέρα του Euro 2020, μοιράζεται την εμπειρία του, δείχνοντας ευγνωμοσύνη και προτρέπει να μην κολλήσει η ομάδα του στα παλιά με τη Σκωτία που υποδέχεται στο Γουέμπλει.

Το γκολ του, έγινε δεκτό με φρενίτιδα πανηγυρισμών, καθώς η Αγγλία κέρδισε σε πρεμιέρα ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά. Ο ήρωας της Αγγλίας στο Euro 2020, Ραχίμ Στέρλινγκ, αποκάλυψε, πριν από την ιδιότυπη μάχη με την Σκωτία, ότι κάνει «διαλογισμό και προσευχή για να συνδέει το σώμα του με τον εγκέφαλό του»!

«Τι κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου; Προσπαθώ να  κάνω διαλογισμό πριν πάω για ύπνο. Πρέπει να χαλαρώνω. Αφιερώνοντας χρόνο, αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για την ημέρα. Πολλοί από εμάς δεν συνδεόμαστε με το σώμα μας και τον εγκέφαλό μας, οπότε προσπαθώ να το κάνω πάντα με συγκέντρωση και να είμαι σε ηρεμία».

Ο Στέρλινγκ προέτρεψε επίσης την Αγγλία να μην εμπλακεί σε παλιά συμβάντα όταν αντιμετωπίσει τη Σκωτία στο Γουέμπλει το  βράδυ της Παρασκευής.

Από τις συναντήσεις των ομάδων στο πρώτο επίσημο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου το 1872 μέχρι την κλιμάκωση της έντασης με τους οπαδούς της Σκωτίας μετά τη διάσημη νίκη τους στο Γουέμπλει το 1977, το αξέχαστο γκολ του  Πολ Γκασκόιν στο Euro96 και τα πλέι-οφ του 2000, οι αγώνες μεταξύ των γειτόνων ήταν πάντα αξέχαστοι.

Όμως ο Στέρλινγκ επιθυμεί να ζήσει στο παρόν καθώς, όπως λέει η Αγγλία θέλει να κλείσει θέση για τους νοκ άουτ γύρους του Euro 2020,, κάνοντας δύο νίκες από τους δύο πρώτους αγώνες στον όμιλο.

«Για μένα, πρόκειται να είναι ένα άλλο παιχνίδι», είπε. «Φυσικά υπάρχει ιστορία, αλλά ταυτόχρονα, στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να μένεις στην ιστορία, πρέπει να επικεντρωθείς στο έργο  που είναι μπροστά και ο στόχος είναι να πάρεις  τους τρεις πόντους. «Δεν μπορούμε να πάμε εκεί έχοντας στο μυαλό μας παλιές μάχες, πρέπει να είμαστε πραγματικά συγκεντρωμένοι».

-Με τις αναμνήσεις δεν πας μπροστά κι αυτό το έδειξε η Γερμανία -μάλιστα μέσα στο σπίτι της- απέναντι στους Γάλλους. Προφανώς ο Λεβ, είναι κολλημένος στις παλιές δόξες και τρέμει τις γενετικές αλλαγές. Χούμελς ο αυτοσκόρερ 32 ετών, Μίλερ 31, Τόνι Κρόος 31 (πέρασε ζόρικη βραδυά) , Νόιερ 35. Όλοι τους έπαιξαν στον τελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.

-Όταν το παρόν κινείται μέσα από  αναμνήσεις, δεν είναι δύσκολο να χάσεις από το μέλλον...

-Το έχει ξανακάνει ο Αρναούτοβιτς. Όταν το 2009 έπαιζε στη Τβέντε, σε παιχνίδι με τη Βίλεμ είχε προσωπικό αντίπαλο τον 19χρονο Κάργκμπο από τη Σιέρα Λεόνε. Στο τέλος του ματς, ο Κάργκμπο κατήγγειλε ότι ο Αρναούτοβιτς τον είχε αποκαλέσει «μαύρο». Τώρα την έβγαλε με μία αγωνιστική.

-Μεγάλη ιστορία ο τύπος με την κόκκινη Ρολς Ρόις. Όταν έπαιζε στη Βέρντερ Βρέμης είχε δώσει χαστούκι και στον Σωκράτη. Πολλά τα περιστατικά, για να τα ρίχνουν όλα στο πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου. Οι ακραίες ιστορίες του «Κινέζου», είναι για τόμους…

-Όπως και να το κάνουμε, δεν είναι μόνο ο Ντάι που αγωνιά από τον κίνδυνο άμεσα να χάσει το ρεκόρ του.  Το έχουν περάσει κι άλλοι, οι οποίοι έχουν δει τα ρεκόρ τους να διαγράφονται από τον Ρονάλντο.

-Όπως ο Ραούλ Γκονζάλες , ο οποίος χρειάστηκε σχεδόν 15 χρόνια για να ξεπεράσει το ρεκόρ του Άλφρεντο Ντι Στεφάνο ως ο κορυφαίος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης.  Το πέτυχε στις 7 Φεβρουαρίου 2009. Αλλά μόλις λίγους μήνες αργότερα ο Ρονάλντο τον έφτασε και τον Σεπτέμβριο του 2015 ξεπέρασε τον Ραούλ σημειώνοντας το 324ο του γκολ στο Μάλμε της Σουηδίας. Όταν ο Ρονάλντο έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης , τερμάτισε με απίστευτα 451 γκολ σε 438 παιχνίδια!

-Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει σε κάθε διεθνές τουρνουά στο οποίο αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας: 2004 Euro, 2006 Μουντιάλ, 2008 Euro, 2010 Μουντιάλ, 2012 Euro, 2014 Μουντιάλ, 2016 Euro, 2017 Κύπελλο Συνομοσπονδιών, 2018 Μουντιάλ, 2019 Nations League, 2020 Euro!

-Το ποδόσφαιρο δεν είναι ενδιαφέρον μόνο όταν το βλέπεις...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News