Οι πρώτες λάμψεις στο Euro 2020, οι «καλύτεροι» και… οι ανοικτές ορέξεις

Απόψεις
Οι πρώτες λάμψεις στο Euro 2020, οι «καλύτεροι» και… οι ανοικτές ορέξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ενδεκάδα και ο διαιτητής που μπορούν να είναι στους καλύτερους από τα ματς 12 πρώτα παιχνίδια στο Euro 2020 – Καυτή ανάσα του Ρονάλντο στο ρεκόρ του Ντάι – Ο άνθρωπος που έχει σκοράρει σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων, φάνηκε να πέρασε γρήγορα. Δεν υπήρξαν πολλά κλασικά παιχνίδια, αλλά το τουρνουά επέδειξε ταχύτητα. Γαλλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ιταλία και Αγγλία έχουν δείξει τις δυνατότητές τους.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξαναγράφοντας ιστορία, άναψε τη φάση με τα δυο γκολ που πέτυχε με την Πορτογαλία και το ρεκόρ που άρπαξε από τον Πλατινί. Ο Πολ Πογκμπά έβγαλε υπέροχη απόδοση στη μεσαία γραμμή στη νίκη της Γαλλίας με τη Γερμανία.

Ο Κάλβιν Φίλιπς ήταν ο καλύτερος παίκτης της Αγγλίας στη παρθενική νικηφόρο πρεμιέρα της με την Κροατία. Ο Δανός αρχηγός Σίμον Κιάερ ήταν ηρωικός μετά την καρδιακή ανακοπή του Κρίστιαν Έρικσεν. Καλύτερος  διαιτητής ο Άντονι Τέιλορ (Αγγλία), που παίρνει εύσημα για τον γρήγορο χειρισμό στο περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν. Έκανε τα πάντα  για να ενημερώσει τους δύο πάγκους και τελικά να οδηγήσει τους παίκτες εκτός γηπέδου.

Αυτή είναι η 11άδα της πρώτης αγωνιστικής από τους ειδικούς της Sportmail:

Τερματοφύλακας: Ντάνι Γουόρντ (Ουαλία)

Δεξιά: Ντένζελ Ντάμφρις (Ολλανδία)

Κεντρικοί αμυντικοί: Σίμον Κιάερ (Δανία), Μίλαν Σκρίνιαρ (Σλοβακία)

Αριστερά: Λεονάρντο Σπινατσόλα (Ιταλία)

Μέσοι: Κάλβιν Φίλιπς (Αγγλία), Πολ Πογκμπά (Γαλλία), Ντέιβιντ Άλαμπα (Αυστρία)

Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία), Ρομελού Λουκάκου (Βέλγιο), Πάτρικ Σικ (Τσεχία)

Οι ανοικτές «ορέξεις» για τα ρεκόρ από τον Ρονάλντο

Οι ορέξεις του Ρονάλντο άνοιξαν νωρίς για τα ρεκόρ τπου κυνηγάει στο Euro 2020. Ήδη έκλεισε τις υποθέσεις υπέρ του για το ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης αφήνοντας πίσω τον Πλατινί. Όπως και ότι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και, φυσικά, ο μόνος παίκτης που έχει σκοράρει και στα πέντε.

Τώρα η προσοχή του στρέφεται στο σπάσιμο του ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν στο ποδόσφαιρο με τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

Ο Ρονάλντο κυνηγούσε το ρεκόρ του Αλί Ντάι, αλλά δεν ήταν ποτέ πιο κοντά από ό, τι είναι τώρα. Έχει τώρα 106 γκολ για την Πορτογαλία - μόλις τρία πίσω από το 109 του Ιρανού,

Η αγωνία του Ντάι να χάσει το ρεκόρ του είναι γνωστή και από άλλους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν δει τα ρεκόρ τους να διαγράφονται από τονΡονάλντο:

Το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα είναι ο Ραούλ Γκονζάλες , ο οποίος χρειάστηκε σχεδόν 15 χρόνια για να ξεπεράσει το ρεκόρ του Άλφρεντο Ντι Στεφάνο ως ο κορυφαίος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Το πέτυχε στις 7 Φεβρουαρίου 2009. Αλλά μόλις λίγους μήνες αργότερα ο Ρονάλντο τον έφτασε και τον Σεπτέμβριο του 2015 ξεπέρασε τον Ραούλ σημειώνοντας το 324ο του γκολ στο Μάλμοε της Σουηδίας. Όταν ο Ρονάλντο έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης , τερμάτισε με απίστευτα 451 γκολ σε 438 παιχνίδια.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει σε κάθε διεθνές τουρνουά στο οποίο αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας: 2004 Euro, 2006 Μουντιάλ, 2008 Euro, 2010 Μουντιάλ, 2012 Euro, 2014 Μουντιάλ, 2016 Euro, 2017 Κύπελλο Συνομοσπονδιών, 2018 Μουντιάλ, 2019 Nations League, 2020 Euro!

Φωτογραφίες: YTube

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News