Νίκη της Γαλλίας επί της Γερμανίας με αυτογκόλ

Ποδόσφαιρο
Νίκη της Γαλλίας επί της Γερμανίας με αυτογκόλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τέρμα του Χούμελς στο 20ο λεπτό πήραν τους 3 βαθμούς οι "μπλε" που έδειξαν τις διαθέσεις τους...

Παίζοντας με μυαλό, εμπειρία, κλάση και στόφα παγκόσμιας πρωταθλήτριας, η Γαλλία πέτυχε τρία γκολ (μέτρησε μόνο ένα), είχε ένα δοκάρι και έκανε επίδειξη ανωτερότητας μέσα στο Μόναχο απέναντι στην Γερμανία (1-0).

Μερικές φορές κερδίζεις χάρη στην ανωτερότητα σου. Η ποιότητα αρκεί για να φέρει νίκες. Άλλες φορές όμως κερδίζεις με το δέος που προκαλείς στο γήπεδο, με το εκτόπισμα, με τον όγκο σου. Και αναγκάζεις τον αντίπαλο να… αυτοτραυματιστεί.

Παρότι το ματς έγινε στο Μόναχο, η σύνθεση του Γιόαχιμ Λεβ βασίστηκε σε μία παραδοχή που έγινε πριν από την σέντρα: η Γαλλία είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια και η Γερμανία είναι μία ομάδα που πριν από μερικούς μήνες ηττήθηκε με 6-0 από την Ισπανία.

Το σχήμα με τους τρεις στόπερ, η χρησιμοποίηση του κορυφαίου Γερμανού μέσου (Κίμιχ) σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ, η απουσία σέντερ-φορ και ο Γκνάμπρι ως ψευτο-εννιάρι. Η Γερμανία αποποιήθηκε αυτό που ήταν, προσαρμόστηκε για να αναχαιτίσει τον αντίπαλο της. Κι όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, όλο αυτό δεν δούλεψε.

Από την άλλη, η Γαλλία είχε ελάχιστες διαφορές από την ομάδα που σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν δύο χρόνια. Είχε ίδια άμυνα, ίδιο κέντρο και μοναδική προσθήκη τον Μπενζεμά δίπλα στον Μπαπέ.

Με τον Πογκμπά να μοιάζει πελώριος στα χαφ, χάρη στα τρεξίματα του Καντέ και τους πίσω να «τρώνε» σίδερα, οι τρικολόρ έδειχναν -χωρίς να φορτσάρουν- μία αίσθηση ανωτερότητας από το πρώτο λεπτό.

Αυτό μεταφράστηκε σε έναν γερμανικό πανικό που συμπυκνώνεται στην φάση του γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Χούμελς κάνει ένα αγχωμένο τσαφ για την κλάση του και βάζει το αυτογκόλ (20’) από το οποίο η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ δεν συνήλθε ποτέ.

Παρότι οι Γερμανοί είχαν περισσότερη ένταση, περισσότερη πίεση, περισσότερο νεύρο στην επανάληψη, δέχθηκαν και περισσότερες φάσεις. Δοκάρι με τον Ραμπιό και δύο γκολ από Μπαπέ και Μπενζεμά που ακυρώθηκαν ορθώς από το VAR ως οφσάιντ.

Η Γαλλία έκανε παρέλαση στο Μόναχο, έδειξαν από νωρίς τα δόντια τους και υπενθύμισαν ότι ακόμα και σε μία συμβατική βραδιά μπορούν να κάνουν επίδειξη ανωτερότητας απέναντι σε έναν τεράστιο αντίπαλο.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Ραμπιό (90+4' Ντεμπελέ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά (89' Τολισό)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μ. Γκίντερ (87' Τζαν), Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Κρόος, Γκιντογάν, Γκόζενς (88' Φόλαντ), Χάβερτς (74' Σανέ), Μίλερ, Γκνάμπρι (74' Βέρνερ)

Πηγή: sdna.gr

Phgoto ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News