Σικ η Τσεχία, 2-0 την Σκωτία στη Γλασκώβη!

Ποδόσφαιρο
Σικ η Τσεχία, 2-0 την Σκωτία στη Γλασκώβη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη νίκη για την πρώτη αγωνιστική του Δ΄Ομίλου πέτυχαν οι Τσέχοι...

Μεγάλη νίκη για την πρώτη αγωνιστική του Δ΄Ομίλου  πέτυχαν οι Τσέχοι...

Με δυο γκολ του Σικ και το δεύτερο να είναι γκολάρα με πλασέ από τη σέντρα κέρδισαν 2-0 την Σκωτία μέσα στη Γλασκώβη...

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά και, πιέζοντας ψηλά, να φτιάχνουν την πρώτη καλή φάση στο ματς, μόλις στο 5’, με το σουτ του ΜακΓκιν ωστόσο να μην νικάει τον Βάτσλικ.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σταδιακά να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, κυκλοφόρησαν την μπάλα, αλλά δεν βρήκαν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Καλύτερη τους στιγμή η φάση του Σικ που ανάγκασε τον Μάρσαλ σε εντυπωσιακή επέμβαση στο 16ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να αναλώνονται και σε βαθιές μπαλιές, χωρίς επιτυχία.

Η Σκωτία ισορρόπησε ξανά την κατάσταση μετά το 20λεπτο, ρίχνοντας το βάρος της στην αριστερή πλευρά και τον Ρόμπερτσον να πρωταγωνιστεί, χάνοντας παράλληλα μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ λίγο μετά το ημίωρο!

Οι δυο ομάδες κοίταξαν να αποφύγουν το λάθος που θα τις έβαζε σε μπελάδες, καταφέρνοντάς το εν πολλοίς, με την Τσεχία όμως να έχει ένα διάστημα πίεσης και διαδοχικών κόρνερ προς το τέλος του ημίχρονου.

Μάλιστα, μετά από ένα εξ αυτών, πήρε και το προβάδισμα, όταν από συνεργασία των Νταρίντα και Τσούφαλ και γύρισμα του δεύτερου από δεξιά, ο Σικ πήδηξε ψηλά και με κεφαλιά πέτυχε το 0-1 στο 42’, που οδήγησε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια!

Στην επανάληψη, ο ρυθμός ήταν… καταιγιστικός, με τις φάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη από το ξεκίνημα κιόλας, αλλάΣικ, Νταρίντ και Άρμστρονγκ δεν μπόρεσν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Παράλληλα, οι παίκτες του Στιβ Κλάρκ στάθηκαν διπλά άτυχοι, καθώς μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών έγιναν δύο φάσεις που καθόρισαν εν πολλοίς και το τελικό αποτέλεσμα...

Με τον Χέντρι να βλέπει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βάτσλικ να του στερεί την δυνατότητα να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 48’, ενώ ο Σικ με ένα ασύλληπτο σε έμπνευση και εκτέλεση τέρμα, πέτυχε το 0-2 για την ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι, στο 52’!

Από εκεί και μετά, ανέλαβαν δράση οι δύο τερματοφύλακες, με τους Μάρσαλ και Βάτσλικ να φροντίζουν ο μεν πρώτος να μην δεχτεί άλλο γκολ, ενώ ο δεύτερος να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του.

Με την Σκωτία να μην τα παρατάει μέχρι το τέλος και τον Κρμέντσικ, που είχε μπει αλλαγή στο ματς, να χάνει την τελευταία μεγάλη ευκαιρία για να «γράψει» το 0-3 στο 90’, αλλά τον τερματοφύλακα των «χαϊλάντερς» να σώζει την ομάδα του...

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Χάνλεϊ, Κούπερ, Χέντρι (67’ ΜακΓκρέγκορ), Ο’ Ντόνελ (79’ Φορεστ), Άρμστρονγκ (67’ Φρέιζερ), ΜακΓκιν, ΜακΤόμινεϊ, Ρόμπερτσον, Ντάικς (79’ Νίσμπετ), Κρίστι (46’ Άνταμς).

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Κραλ (67’ Χόλες), Μάζοπουστ (72’ Βύντρα), Ντάριντα (87’ Σέβτσικ), Γιάνκτο (72’ Χλόζεκ), Σικ (87’ Κρμέντσικ).

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία).

Διαιτητής VAR: Μάρκο Φριτς (Γερμανία).

                         Δ΄Ομιλος- H βαθμολογία (1η αγωνιστική)

1. Τσεχία 3 

2, Αγγλία 3

3. Κροατία 0

4. Σκωτία 0

Πηγή: www.sport-fm.gr

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News