Επηρεασμένη λόγω Έρικσεν: Ήττα για τη σοκαρισμένη Δανία, 0-1 η Φινλανδία

Ποδόσφαιρο
Επηρεασμένη λόγω Έρικσεν: Ήττα για τη σοκαρισμένη Δανία, 0-1 η Φινλανδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αγώνας συνεχίστηκε στη… σκιά των σοκαριστικών στιγμών που είχαν προηγηθεί

Η αναμέτρηση της Δανίας με την Φινλανδία, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε μετά τα θετικά νέα για τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Σαφώς επηρεασμένοι όμως από την παραλίγο τραγωδία, οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούν στο 100%, με τη Φινλανδία να επικρατεί τελικά 0-1.

Με τον αγώνα να διακόπτεται στο 41’ και -αφού υπήρξε η διαβεβαίωση για τη σταθεροποίηση της υγείας του 29χρονου Δανού- και να συνεχίζεται, ύστερα από μία ώρα και πενήντα λεπτά.

«Χρυσός» για τους Φινλανδούς ο Πονγιάπαλο στο 60’, με τον Χραντέτσκι να είναι ο απόλυτος MVP της ομάδας του, καθώς έπιασε τα πάντα, μεταξύ άλλων και την εκτέλεση πέναλτι του Χόιμπιεργκ στο 74’.

Το πρώτο μέρος αποτέλεσε έναν επιθετικό μονόλογο από πλευράς Δανίας. Οι Σκανδιναβοί δημιουργούσαν τη μία φάση μετά την άλλη, ωστόσο έβρισκαν συνεχώς «πάνω» στον Χραντέτσκι. Με τον Φινλανδό πορτιέρε να πραγματοποιεί σπουδαίες επεμβάσεις, ωραιότερη όλων εκείνη στο 15' στην κεφαλιά του Χόιμπιεργκ.

Στο 41' τα πάντα σταμάτησαν και ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός -και όχι μόνο- πλανήτης έπεσε πάνω από τα όσα συνέβαιναν στην Κοπεγχάγη. Με την κατάσταση του Έρικσεν -ΕΥΤΥΧΩΣ- να σταθεροποιείται, οι παίκτες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για τα τελευταία τέσσερα λεπτά, ένα... πεντάλεπτο διάλλειμα και εν συνεχεία το δεύτερο μέρος.

Η Δανία διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο μέρος, ωστόσο γρήγορα ήρθε το σοκ: Πρώτη τελική στο ματς για τη Φινλανδία στο 60', κεφαλιά του Πογιάνπαλο και γκολ, το παρθενικό για τους φιλοξενούμενους σε τελική φάση του Euro.

Έκτοτε, η Δανία αύξησε την πίεσή της, προσπάθησε να ισοφαρίσει και παραλίγο να τα καταφέρει. Ωστόσο, ο Χραντέτσκι ήταν... ανένδοτος, αφού μέσα σε όλα έβαλε «στοπ» και στην εκτέλεση πέναλτι του Χόιμπιεργκ στο 74' (το κέρδισε ο Πόουλσεν). Με το 0-1 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα παρά τις 23 τελικές των Σκανδιναβών.

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βας (76’ Στρίγκερ), Κίαερ (63’ Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μάελε – Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (76’ Κορνέλιους), Έρικσεν (43’ Γιένσεν), Μπρέιθγουεϊτ, Βιντ (63’ Όλσεν), Πόουλσεν.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέτσκι, Ραϊτάλα (90’ Βάισανεν), Αραγιούρι, Ο' Σόνεσι, Ούρονεν, Λουντ, Καμαρά, Σπαρβ (76’ Σούλερ), Τοΐβιο, Πογιάνπαλο (65’ Φορς), Πούκι (76’ Κάουκο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News