«Πράσινο φως» στους Τούρκους φιλάθλους, αλλά μόνο από τη ζώνη Σένγκεν

Ποδόσφαιρο
«Πράσινο φως» στους Τούρκους φιλάθλους, αλλά μόνο από τη ζώνη Σένγκεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το ματς οι τούρκοι φίλαθλοι που προέρχονται από χώρες εντός ζώνης του Σένγκεν. Για τις πτήσεις από την Τουρκία, ισχύει η καραντίνα.

Στις 22:00 ο διαιτητής πρόκειται να σφυρίξει την έναρξη του ματς Ιταλία- Τουρκία, με το οποίο ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να αρχίσουν να εισέρχονται στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης από τις 19:00 και το πολύ μέχρι την μία μετά τα μεσάνυχτα θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στο σπίτι ή στα ξενοδοχεία τους.

Τελικά, μετά από πολλές ημέρες αβεβαιότητας, αποφασίσθηκε ότι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το ματς οι τούρκοι φίλαθλοι που προέρχονται από χώρες εντός ζώνης του Σένγκεν. Διότι για τις πτήσεις από την Τουρκία, συνεχίζει να ισχύει η καραντίνα.

Κάθε φίλαθλος, πάντως, θα πρέπει να φέρε μαζί του τεστ ανίχνευσης του covid 19, ή βεβαίωση ότι έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από τον ιό. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι υποστηρικτές της Εθνικής Τουρκίας δεν θα είναι πάνω από 2.000.

Για την Ρώμη και για ολόκληρη την Ιταλία πρόκειται για σημαντική ευκαιρία, που σηματοδοτεί και την έναρξη της μετά- κορονοϊό εποχή. Οι υπεύθυνοι του δήμου της Ρώμης υπολόγισαν ότι έχει ξανανοίξει, έως τώρα, το 50% των ξενοδοχείων της Αιώνιας Πόλης, ενώ τα καφέ και τα εστιατόρια είναι και πάλι γεμάτα πελάτες, πάντα με την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, τέλος, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ενόψει του αποψινού ματς, ζήτησε από όλους τους Ιταλούς να στηρίξουν με θέρμη και ενθουσιασμό την ομάδα, διότι «η Σκουάντρα ατζούρα ξέρει να ενώνει όλους, με μοναδικό τρόπο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News