Το συναρπαστικό μήνυμα του Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ

Ποδόσφαιρο
Το συναρπαστικό μήνυμα του Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, μετέφερε το πνεύμα της Αγγλίας το 2018 με έναν τρόπο που άγγιξε βαθιά την καρδιά παικτών και φιλάθλων - «Οι παίκτες μας είναι πρότυπα» - Η γονυκλισία και ο ρατσισμός

Αυτό συμβαίνει όταν ο προπονητής στοχεύει να ενώσει παίκτες και φιλάθλους πριν από μια μεγάλη αποστολή. Το έκανε ο  προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ, που έγραψε ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στο αγγλικό κοινό, καθώς η ομάδα του ετοιμάζεται να ξεκινήσει την εκστρατεία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατά της Κροατίας την Κυριακή.

Σκοπεύοντας να ενώσει το αγγλικό κοινό και την ομάδα, επισήμανε πρώτα τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι παίκτες του στους υποστηρικτές του τουρνουά.

«Όταν η Αγγλία παίζει, δεν είναι μερικές χιλιάδες -ή ακόμα και μερικά εκατομμύρια- που παρακολουθούν. Αντιπροσωπεύετε περισσότερα από 50 εκατομμύρια άτομα», έγραψε στο Player's Tribune.

«Κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια δια βίου μνήμη για έναν οπαδό της Αγγλίας κάπου»!

Ο Σαουθγκέιτ χαρακτήρισε τους παίκτες του  «πρότυπα», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε: «Και έξω από το γήπεδο, πρέπει να αποδεχθούμε ότι μπορούν να παίξουν ρόλο στην κοινωνία. Πρέπει να τους δώσουμε την αυτοπεποίθηση να υπερασπισθούν τους συμπαίκτες τους και τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Ποτέ δεν πίστευα ότι πρέπει να μιλάμε μόνο για το ποδόσφαιρο. Είναι καθήκον τους να συνεχίσουν να αλληλεπιδρούν με το κοινό σε ζητήματα όπως η ισότητα, η ένταξη και η φυλετική αδικία, λαμβάνοντας παράλληλα τον λόγο για να βοηθήσουν, να θέσουν τις συζητήσεις στο τραπέζι και να ευαισθητοποιήσουν».

Θέλησε επίσης να διοχετεύσει το πνεύμα της αξέχαστης πορείας της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA το 2018, μια εποχή που ολόκληρο το έθνος ήταν πίσω από την ομάδα καθώς σίγουρα δημιουργήθηκαν δια βίου αναμνήσεις για εκατομμύρια οπαδούς.

Και τόνισε το καθήκον της μέριμνας που έχουν οι οπαδοί της Αγγλίας στους παίκτες τους, τόσο στους αγώνες όσο και στην ενθάρρυνσή τους να βοηθήσουν την κοινωνία να προχωρήσει, υπό το φως των πολυάριθμων περιστατικών διαδικτυακής φυλετικής κακοποίησης κατά το παρελθόν έτος.

Απάντησε και στην «διαμάχη» σχετικά με την απόφαση της ομάδας να γονατίζει πριν από τους αγώνες (σ.σ. όπως θα συμβαίνει και στο EURO 2020), σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού.

 Όπως είναι γνωστό, οι παίκτες της Premier League, γονατίζουν πριν από τους αγώνες, από τότε που ο Τζορτζ Φλόϊντ, ένας μαύρος, σκοτώθηκε από έναν λευκό αστυνομικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέρυσι. Η ομάδα του Σαουθγκέϊτ, είχε επικριθεί από μερίδα φιλάθλων στο Μίντλεσμπρο όταν γονάτισαν πριν τα φιλικά με την Αυστρία (1-0) και την Ρουμανία (1-0) την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι αποδοκιμασίες, καλύφθηκαν από τα χειροκροτήματα των υπολοίπων θεατών.

    «Εάν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό (σ.σ. η γονυκλισία) και την αιτία πίσω από αυτό, είναι πραγματικά, πραγματικά απογοητευτικό», σχολίασε ο Ραχίμ Στέρλινγκ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «talkSPORT», ενώ ο Λουκ Σο, επεσήμανε: «Μιλήσαμε γι’ αυτό και όλοι μαζί, επιλέξαμε τι θέλαμε να κάνουμε. Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να γονατίζουμε. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, πιστεύουμε σε αυτό και δεν θα σταματήσουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News