Το απίστευτο κι όμως αληθινό, είναι ελληνικό!

Απόψεις
Το απίστευτο κι όμως αληθινό, είναι ελληνικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αφιερώματα για τον άθλο της εθνικής μας ομάδας το 2004, σαρώνουν ξανά την Ευρώπη με την τεράστια ελληνική επιτυχία, μέσα από το σοκ που προκάλεσε... δίνοντας ώθηση σε χώρες που λαχταρούν να σηκώσουν το τρόπαιο,

Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, είναι νοερά στο Euro 2020, καθώς είναι στο μυαλό όλων των φιλόδοξων ομάδων που επιζητούν την κατάκτηση του τροπαίου! Στο Sportsmail, το εκτενές αφιέρωμα, φέρνει τον ελληνικό άθλο του 2004 ως κορυφαίο παράδειγμα εμψύχωσης!

Η Ελλάδα είχε 80/1 πιθανότητες να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2004 στην Πορτογαλία, αλλά νίκησε τους οικοδεσπότες δύο φορές, καθώς και την κάτοχο Γαλλία για να "ψαρώσει" την Ευρώπη. Το αμυντικό σύστημα του προπονητή Ότο Ρεχάγκελ ακύρωσε τις καλύτερες επιθέσεις της Ευρώπης

Το Euro 2004 χαρακτήρισε πολλές ομάδες με αστέρια που γρήγορα έφυγαν από το τουρνουά της Πορτογαλίας. Η Ισπανία, η Γερμανία και η Ιταλία ήταν μεταξύ των ομάδων που την πάτησαν από τη φάση των ομίλων. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς έκαναν ντεμπούτο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Η Αγγλία εμπνεύστηκε από τον Γουέιν Ρούνεϊ στην Πορτογαλία πριν από μια αμφιλεγόμενη έξοδο.

Αυτό το… ελληνικό Euro ανέδειξε στιγμές ορόσημο που λίγες διοργανώσεις του, είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τα σοκ, την ποιότητα, τα ονόματα των αστεριών και τη συνολική έκκληση του Euro 2004.

 Το τουρνουά ήταν ένα δράμα υψηλών οκτανίων από το εναρκτήριο παιχνίδι μεταξύ  Πορτογαλίας και Ελλάδας μέχρι και τον τελικό μεταξύ ... Πορτογαλίας και Ελλάδας. Το Euro 2004 μένει στην ιστορία κυρίως για την παραγωγή ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή σοκ όλων των εποχών.

Η ιστορία έγραψε πώς η Ελλάδα προχώρησε σε μια διοργάνωση, όπου τα μεγάλα ονόματα της Ευρώπης, που είχαν ως επί το πλείστο απίστευτα ταλαντούχες ομάδες, όλα έπεσαν κάπως και επέτρεψαν σε μια ομάδα που δεν είχε κερδίσει στο παρελθόν ένα μεγάλο τουρνουά να διεκδικήσει το μοναδικό της διεθνές τρόπαιο. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά με τους τεράστιους σταθμούς, που έκαναν τη θέληση κυρίαρχη με τις ψυχάρες του Καραγκούνη, του Χαριστέα και όλων των διεθνών, που έδειξαν ότι και το απίστευτο είναι αληθινό…

(Δείτε το αφιέρωμα της Dailly Mail)

-«Από το 2014 και μετά δεν έχουμε σταθερή παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις. Από μόνο του είναι πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει όλοι να δώσουμε έμφαση και να βάλουμε τις βάσεις ώστε η Εθνική μας ομάδα να δυναμώσει και να επιστρέψει σύντομα». (Γιάννης Αναστασίου, με αφορμή το Euro 2020)

-Στο μήνα που τρέχει και θα έχει το χρώμα του Euro, στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα τρέχουν εξελίξεις για την ολιστική μελέτη, την αναδιάρθρωση, τα τηλεοπτικά και την επαγγελματική διαιτησία (;). Όλες πονεμένες ιστορίες… Όσο για τη γ. σ. της ΕΠΟ στις 25, από την οποία εξαρτάται αν πάμε μπροστά ή μείνουμε πίσω, θα δούμε ποιοι μετράνε και πόσο...

-Στις εναλλακτικές λύσεις (μετά από έξι κύριες επιλογές, από Γερμανία, Νορβηγία, Δανία, Ιαπωνία και δυο πρώην της) έχει η Γερμανική Γκρόιτερ Φιρθ  τον Μεγιάδο του ΟΦΗ για να ενισχύσει το κέντρο, σύμφωνα με το nordbayern.de.

-Αλήθειες: «Δεν ξέρω πώς μπορεί οικονομικά να καλυφθεί αυτό το πλάνο της αναδιάρθρωσης στη SL2, δεν γνωρίζω πώς θα υπάρχουν βιώσιμες 36 ομάδες, με ΙΚΑ, με εφορία, με μετακινήσεις, με αμοιβή διαιτητών, με όλα αυτά που πρέπει να έχει μια ΠΑΕ. Αυτό δεν μπορούσαμε να το έχουμε με 12 ομάδες στην SL2, ήδη φέτος αποχώρησαν δυο και θα γίνει με 36;» (Αλέξης Κούγιας, είπε)

-Η UEFA έχει προαναγγείλει αρκετές φορές, ότι θα προχωρήσει σε τιμωρία των «ανταρτών» (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους), ωστόσο –όπως ειδοποίησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας- δεν έχει το νομικό οπλοστάσιο, προκειμένου να το πετύχει. Έτσι οι τρεις ομάδες, έχουν το πάνω χέρι και η Μπαρτσελόνα κάλεσε σε συνέλευση στις 20 Ιουνίου, όπου τα μέλη της θα ψηφίσουν ναι ή όχι στο πρότζεκτ της ευρωπαϊκής Super League.

-Άνω κάτω στην Ομοσπονδία της Ισπανίας για τον εγχώριο Κικίλια μετά το γεγονός ότι ο Σέρχιο Μπουσκέτς διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μεγάλη κόντρα, γιατί είχαν ζητήσει εμβολιασμό όλων των μελών της αποστολής και το Υπουργείο Υγείας το είχε αρνηθεί.

-Από το 1966 που κέρδισε το Μουντιάλ, η Αγγλία αισθάνεται ως ξεπεσμένος λόρδος στις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Ένα παραπάνω στο Euro, το οποίο δεν κέρδισε ποτέ, ενώ λίγες φορές προσέγγισε την κορυφή του.

-Ο Πογκμπά υποστηρίζει τον Καντέ για τη Χρυσή Μπάλα. Υπάρχουν βαθιές απόψεις γι' αυτό. Φίλαθλοι σχολιάζουν τονίζοντας ότι «καλύτερος παίκτης είσαι, όταν είσαι καλύτερος εναντίον της ελίτ»!

-Υπάρχει και αυτή η επισήμανση: «Αρκετά με αυτά τα στατιστικά ποπ κορν που φουσκώνουν τους παίκτες. Το τι κάνεις όταν υπάρχει αντίσταση είναι το απόλυτο σημάδι του πόσο σπουδαίος είσαι».

-Κι όπως λέγεται για τους μεγάλους σταρ, όπως ο Μαραντόνα, ο Μέσι κ.ά, όταν δεν μπορείς να τους σταματήσεις, μπορείς μόνο να ελπίζεις να τους περιορίσεις...

- Ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ έχει αποφασίσει ποιος θα πάρει τη θέση του Αλεξάντερ Άρνολντ στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Αγγλίας, και είναι ο Μπεν Γουάιτ της Μπράιτον. Με τον Αρνολντ να έχει αναγκαστεί να αποσυρθεί λόγω τραυματισμού, ο Γουάιτ κλήθηκε και πιθανότατα θα δει τον Γουόλκερ να μετακινείται πίσω στα δεξιά της άμυνας, αντί να χρησιμοποιηθεί ως τρίτος κεντρικός αμυντικός. Οι φίλοι της Αγγλίας πάντως ανησυχούν όταν ο Άρνολντ δεν παίζει...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News