Αγγλία: Το πονεμένο ζητούμενο 55 χρόνων, που έχει ραγίσει καρδιές…

Απόψεις
Αγγλία: Το πονεμένο ζητούμενο 55 χρόνων, που έχει ραγίσει καρδιές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγάλη θλίψη που έχει υποστεί η εθνική Αγγλίας από το μοναδικό της μεγάλο τρόπαιο και ο καημός από τις αποτυχίες και τους περίεργους αποκλεισμούς της από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου…

Από το 1966 που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αγγλία αισθάνεται ως ξεπεσμένος λόρδος στις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Ένα παραπάνω στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο δεν κέρδισε ποτέ, ενώ λίγες φορές προσέγγισε την κορυφή του.

Αυτό τον «πόνο» τον μοιράζονται, εν όψει του Euro 2020, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης που όπως η Sportmail, κάνουν λόγο για τη μεγάλη θλίψη που έχει υποστεί η εθνική Αγγλίας από τότε που κέρδισε το Μουντιάλ το 1966, επισημαίνοντας περίεργα συμβάντα (όπως o αποκλεισμός από το χαμένο πέναλτι του Μπέκαμ από την Πορτογαλία το 2004, που προκάλεσε θρήνο στο νησί) σε κάποιες από τις μεγαλύτερες αποτυχίες που ράγισαν τις καρδιές των οπαδών της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Μπέκαμ, μην ξαναδοκιμάσεις να χτυπήσεις άλλο πέναλτι ποτέ ξανά», έγραφαν στα πρωτοσέλιδα!

Το 1990, στο Μουντιάλ της Ιταλίας, τα «λιοντάρια» είχαν αποκλειστεί πάλι στα πέναλτι, κάτι που επαναλήφθηκε στο EURO 1996, που έγινε στην Αγγλία, αλλά και στο Μουντιάλ της Γαλλίας, το 1998.

Η παρηγοριά μένει στο ότι τουλάχιστον, τα «τρία Λιοντάρια» έχουν προχωρήσει στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή.  

Η Αγγλία δεν έχει κερδίσει ποτέ το Euro και έχει ένα άθλιο ρεκόρ στους τελικούς, ακόμη κι όταν μια ομάδα αστεριών με την καλύτερη προετοιμασία στον κόσμο εμφανίσθηκε με «ρεαλιστικές» προθέσεις να κερδίσει.

 Η Αγγλία προσπαθεί τώρα να κερδίσει το πρώτο της μεγάλο τουρνουά σε 55 χρόνια στο Euro 2020, για να τερματίσει την πολύχρονη αναμονή ενός έθνους για ένα μετάλλιο, ώστε  να μπορέσει το «ποδόσφαιρο να επιστρέψει στο σπίτι» από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.  

Στον πίνακα παρακάτω από τη Βικιπαίδεια, μπορείτε να δείτε την πονεμένη πορεία της Αγγλίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Euro. Καλύτερες στιγμές το 1996 που έφτασε στους ημιτελικούς, το 2004 και το 2012 που έφτασε στους προημτελικούς:

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News