EURO 2020: Οι αυστηρές διαιτητικές οδηγίες Ροσέτι και ο νέος κανονισμός για το χέρι

Ποδόσφαιρο
EURO 2020: Οι αυστηρές διαιτητικές οδηγίες Ροσέτι και ο νέος κανονισμός για το χέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διαιτησίας τονίζει ότι η UEFA θα τιμωρήσει τη βία, τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες στο Euro και αποκάλυψε τη νέα εφαρμογή για το χέρι.

«Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα υπάρχουν 18 Ευρωπαίοι διαιτητές και ένας Αργεντινός. Πέντε χώρες θα έχουν δύο διαιτητές. Θα εδρεύουν στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, ενώ οι 22 διαιτητές του VAR θα βρίσκονται στη Νιόν», τόνισε ο Ροσέτι, πριν επισημάνει τις νέες αυστηρές εφαρμογές που θα ισχύσουν από τη νέα διοργάνωση.

Ενώ όμως δήλωσε ότι ο διαιτητής στο γήπεδο θα έχει την τελική απόφαση αντί του VAR, επεσήμανε πόσο χρήσιμη είναι η τεχνολογική προσθήκη: «Σε 453 αγώνες υπήρξαν 139 διορθώσεις VAR, μια διόρθωση σε κάθε 3,25 αγώνες. Ο μέσος όρος ήταν 0,25 παρεμβάσεις ανά παιχνίδι, με μέσο όρο δύο λεπτά για κάθε διόρθωση, με τις οποίες δεν αλλάζει ο ρυθμός των αγώνων».

Νέα εφαρμογή για το χέρι

Μίλησε επίσης για το πώς θα εφαρμοστεί ο κανονισμός για το χέρι, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον φυσικό χώρο και δηλώνοντας ότι η επαφή με το χέρι πριν από ένα γκολ δεν θα το αποκλείσει αυτόματα.

Μέχρι τώρα το «χέρι» που οδηγεί σε γκολ τιμωρείται από τους διαιτητές ακόμα κι αν είναι ακούσιο, ωστόσο στο εξής ο κανονισμός αλλάζει όταν πρόκειται για την αρχή της φάσης που οδηγεί σε γκολ.

Οι αξιωματούχοι της UEFA αποφάσισαν να εφαρμόσουν τη νέα νομοθεσία από το επερχόμενο Euro, που ξεκινά στις 11 Ιουνίου.

«Το ποδόσφαιρο είναι για αμφιλεγόμενες στιγμές και δεν είναι πάντα εύκολο να καθορίσουμε τη γραμμή παρέμβασης για το VAR. Θέλουμε σαφή αποδεικτικά στοιχεία για να ακυρώνονται τα γκολ, αυτό είναι. Για πραγματικές αποφάσεις θέλουμε οι παρεμβάσεις να είναι ακριβείς».

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διαιτησίας, Ρομπέρτο Ροσέτι, χαρακτήρισε τις αλλαγές «σε αρμονία με το πνεύμα του ποδοσφαίρου».

«Ο στόχος είναι να προστατέψουμε τον αγώνα και την ασφάλεια των παικτών, δεν θέλουμε να δεχτούμε κάθε είδους βία, θα τιμωρήσουμε τις ύβρεις, τις διαμαρτυρίες και τις επιθετικές χειρονομίες προς τους διαιτητές»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News