ΕURO 2020: 11 πόλεις, 11 υπέροχα γήπεδα, δόξα στο Γουέμπλεϊ

Απόψεις
ΕURO 2020: 11 πόλεις, 11 υπέροχα γήπεδα, δόξα στο Γουέμπλεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Puskas Arena 68.000 θέσεων, είναι το νεότερο γήπεδο της διοργάνωσης και θα έχει πλήρη χωρητικότητα ειδικά για το Euro! - Οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός στο περίφημο Στάδιο του Λονδίνου που είναι και το μεγαλύτερο (90.000)

Έντεκα πόλεις υποδοχής και 51 αγώνες σε ένα μήνα, από τις 11 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου Euro 2020, μετά την περυσινή αναβολή του… κορωνοϊού.

Το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, η Βουδαπέστη, η Σεβίλλη, η Κοπεγχάγη, το Βουκουρέστι και η Γλασκόβη θα διοργανώσουν ως τους «16», ενώ οι άλλες πόλεις - Αγία Πετρούπολη, Μόναχο, Μπακού και Ρώμη - θα φιλοξενήσουν τους προημιτελικούς.

Είχαν προγραμματιστεί 12 πόλεις για να φιλοξενήσουν τα ματς, αλλά το Δουβλίνο εγκατέλειψε. Το Μπιλμπάο επίσης δεν θα φιλοξενήσει και οι αγώνες του, μεταφέρθηκαν στη Σεβίλλη. Οι δύο ημιτελικοί και ο πολύ σημαντικός τελικός θα διεξαχθούν στο περίφημο Στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Υπέροχα γήπεδα  στις 11 ευρωπαϊκές πόλεις που θα υποδεχθούν τη διοργάνωση. Μια περιεκτική παρουσίαση γοητεύει:

Άμστερνταμ – Το Johan Cruyff Arena - έδρα του Άγιαξ - θα φιλοξενήσει τρία παιχνίδια ομίλων και έναν στη φάση των 16. Έχει χωρητικότητα 54.000, και θα επιτρέψει τουλάχιστον 12.000 θαυμαστές ως έχουν τώρα τα μέτρα στη χώρα της τουλίπας.

Μπακού - Στο Ολυμπιακό Στάδιο, που έγινε ο τελικός του Europa League 2019 (Τσέλσι και Άρσεναλ), θα διεξαχθούν τρία ματς ομίλων και ένα της προημιτελικής φάσης. Έχει χωρητικότητα 69.000 και θα του επιτρέπεται να είναι γεμάτο το μισό. Επιπλέον, το Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζει να εξαιρέσει ταξιδιώτες φιλάθλους βάσει της λίστας των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Βουκουρέστι - Το εθνικό στάδιο της Ρουμανίας Arena Nationala, θα φιλοξενήσει τρία παιχνίδια ομίλων και ένα στη φάση των 16. Έχει χωρητικότητα 54.000 και θα φιλοξενήσει τουλάχιστον 13.000 φιλάθλους βάσει των  μέτρων στη Ρουμανία.

Βουδαπέστη - Το Puskas Arena (φωτο) είναι το νεότερο γήπεδο από τις 12 διοργανώσεις αφού άνοιξε τον Νοέμβριο του 2019. Θα φιλοξενήσει τρία παιχνίδια ομίλων και ένα στους 16. Θα φιλοξενήσει 68.000 άτομα. Το γήπεδο θα έχει πλήρη χωρητικότητα ειδικά για το Euro. Eίναι το νεότερο γήπεδο υποδοχής από τα ένδεκα.

Κοπεγχάγη - Το Στάδιο Parken, έδρα της FC Κοπεγχάγης, θα φιλοξενήσει τρία παιχνίδια ομίλων και έναν στους 16. Μπορεί να φιλοξενήσει 38.000 άτομα και έχει επίσης ανασυρόμενη στέγη, ενώ η Δανία έχει επιβεβαιώσει χωρητικότητα τουλάχιστον 25 έως 33%.  

Γλασκώβη - Το Hampden Park, στο οποίο γίνονται οι αγώνες εθνικής ομάδας της Σκωτίας και οι τελικοί του εγχώριου κυπέλλου, θα χρησιμοποιηθεί για τρία παιχνίδια ομίλων και έναν στους 16. Χωρά 51.000 θεατές και επιτρέπεται η παρουσία 12.000.

Λονδίνο - Το Wembley είναι το μεγαλύτερο γήπεδο που χρησιμοποιείται για το Euro 2020 με χωρητικότητα 90.000. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τρία παιχνίδια ομίλων, έναν στους 16, τους ημιτελικούς και τον ίδιο τον τελικό. Με το Δουβλίνο να εγκαταλείπει, θα λάβει τώρα ένα στη φάση των 16. Η FA έχει δεσμευτεί για ικανότητα τουλάχιστον 25%, αν και αυτό θα μπορούσε να ενισχυθεί σημαντικά εάν εγκαταλειφθούν τα μέτρα των κοινωνικών αποστάσεων στις 21 Ιουνίου. Σημαντικό που το Wembley θα φιλοξενήσει τόσο τους ημιτελικούς όσο και τον τελικό του Euro 2020

Μόναχο - Η Allianz Arena, έδρα της Μπάγερν Μονάχου, θα φιλοξενήσει τρία ματς ομίλων και ένα προημιτελικό. Έχει χωρητικότητα 70.000 και οι κυβερνήσεις της Βαυαρίας και της Γερμανίας συμφώνησαν να επιτρέψουν τουλάχιστον 14.500 οπαδούς στο γήπεδο.

Ρώμη - Το Stadio Olimpico στην πρωτεύουσα της Ιταλίας θα φιλοξενήσει τρία παιχνίδια ομίλων, συμπεριλαμβανομένου του εναρκτήριου ματς του τουρνουά και ενός προημιτελικού. Το γήπεδο της Ρόμα και της Λάτσιο έχει χωρητικότητα 68.000 και θα λειτουργεί με ελάχιστη χωρητικότητα 25%.

Σεβίλλη - Ήταν το γήπεδο της Αθλέτικ Μπιλμπάο San Memes να φιλοξένησε τρία ματς ομίλων και ένα στους 16, αλλά μεταφέρθηκε στο Estadio La Cartuja της Σεβίλλης, το οποίο έχει χωρητικότητα 60.000, με ελάχιστη χωρητικότητα 30%.

Αγία Πετρούπολη - Το γήπεδο Kreztovysky, που φιλοξένησε τον ημιτελικό της Γαλλίας με το Βέλγιο στο Μουντιάλ το 2018 και έχει χωρητικότητα 61.000, είχε αρχικά προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τρεις αγώνες του Ομίλου Β και ένα προημιτελικό. Ωστόσο, έχοντας λάβει μέρος από τα παιχνίδια του Δουβλίνου, θα φιλοξενήσει επίσης τρεις αγώνες του Group E. Ως έχει θα έχει χωρητικότητα 50 %

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News