default-image

"Δύναμη του Ολυμπιακού η έδρα του"

Ποδόσφαιρο
"Δύναμη του Ολυμπιακού η έδρα του"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκη για καλή αρχή στη διοργάνωση ζήτησε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης με τη Σάλκε (Τρίτη 18/9, 21:45) ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο Champions League.

«Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να κάνουμε καλή αρχή και να δώσουμε χαρά στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος μίλησε για τους στόχους των «ερυθρόλευκων» στο Champions League ξεκαθαρίζοντας πως : «οι στόχοι είναι ίδιοι με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Όλες οι ομάδες θέλουν να περάσουν στην επόμενη φάση».

Ο Ζαρντίμ, όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. Αναφέρθηκε στο αγωνιστικό του πλάνο και απάντησε και στο αν σκέφτεται κάποια... έκπληξη για τη Σάλκε. «Όλοι οι παίκτες που είναι στην αποστολή είναι διαθέσιμοι, θα ξεκινήσουν αυτοί που είναι καλύτεροι και εκείνοι που θα μπουν είναι απαραίτητοι και χρήσιμοι, γιατί θα είναι ένα έντονο παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος σε ερώτηση για το αν το "Γ. Καραϊσκάκης" είναι το... κλειδί για την πρόκριση του Ολυμπιακού επεσήμανε: «Φυσικά πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε και να πάρουμε θετικά αποτελέσματα σε αυτό το γήπεδο, γιατί είναι η δύναμή του. Όμως, έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες ομάδες».

    «Χάσαμε από εμπειρία, αλλά...»

    Βασικοί Μανιάτης και Κοντρέρας

    Το δίλημμα του Ζαρντίμ

    Νέες εξετάσεις για Πίνο

    Photos: Ετοιμος για τη μάχη

    Δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα

«Πιστεύω πως θα είναι ένα μοιρασμένο παιχνίδι», είπε εν συνεχεία ο Ζαρντίμ και πρόσθεσε: «Η Σάλκε είναι δυνατή ομάδα και εμείς είμαστε δυνατοί και έχουμε συλλογικότητα. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τη δύναμή μας. Πρέπει να προσέξουμε τις στημένες φάσεις. Εμείς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνάμεις μας».

Οσο για τη θετική παράδοση του Ολυμπιακού με τις γερμανικές ομάδες, ο άλλοτε τεχνικός της Μπράγκα φρόντισε να είναι ξεκάθαρος. «Είναι πάντα θετικό ότι έχουμε μια καλή παράδοση, όμως είναι ένα νέο παιχνίδι και δεν παίζει ρόλο η παράδοση», υπογράμμισε ο Ζαρντίμ, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, η οποία για πολλούς έχει πρόβλημα.

«Είναι αλήθεια πως έχει αλλάξει η αμυντική γραμμή της ομάδας, έχουμε πολλούς Έλληνες και θέλουμε να παρουσιάσουμε βελτίωση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Και ο Μανωλάς και ο Σιόβας είναι καλοί παίκτες και περιμένουμε να μας βοηθήσουν, αλλά θέλουμε βελτίωση. Ο Κοντρέρας έλειπε λόγω τραυματισμού και τώρα επιστρέφει».

Οσο για το αν θεωρεί πως υπάρχουν παίκτες που μπορούν να πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα, απάντησε: «Πιστεύω πως όλοι που είναι στη διάθεσή μας θα βοηθήσουν αύριο. Κάποιοι έχουν εμπειρία και ίσως βοηθήσουν, αλλά εμείς δεν βασιζόμαστε μόνο σε 11 παίκτες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News