default-image

Για το πρώτο βήμα απόψε ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Για το πρώτο βήμα απόψε ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «Ροσαλέδα» φιλοξενείται απόψε (21.45, ΝΕΤ) ο Παναθηναϊκός από τη Μάλαγα στο πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.   

Οι «πράσινοι» έχουν σίγουρα δύσκολη αποστολή απέναντι στους Ισπανούς, αλλά θα κυνηγήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να διεκδικήσουν με σοβαρές πιθανότητες στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ηθικό των «πράσινων» είναι σε υψηλά επίπεδα και το ζητούμενο είναι να μπουν τα θεμέλια της πρόκρισης. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», μάλιστα, Ζεσουάλδο Φερέιρα, αποκάλυψε ότι το ζητούμενο για το συγκρότημα του είναι το «διπλό».

«Σας χαιρετώ όλους με μεγάλη χαρά. Πριν λίγο είδα γνωστά πρόσωπα. Η Μάλαγα έκανε ένα μεγάλο βήμα που είναι εδώ και πριν δύο-τρία χρόνια, φάνταζε απίστευτο. Θέλω να τη συγχαρώ. Έχουμε ένα παιχνίδι με μία ομάδα που ντεμπουτάρει στο Τσάμπιονς Λιγκ από την μία, ενώ από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει 250 ματς στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.

Είναι ένας σύλλογος με μεγάλη βαρύτητα, με μεγάλη ιστορία. Είναι γεγονός πως η τελευταία χρονική περίοδος μας δεν ήταν η καλύτερη. Όμως βρίσκεται σε μία κατάσταση αλλαγής της φιλοσοφίας της για το παρόν και το μέλλον. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα παίξουν δύο ομάδες με διαφορετική ιστορία. Στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή, η Μάλαγα έχει προβάδισμα.

Το λέω αυτό διότι πολύ συχνά οι μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, βρίσκονται σε κακό τάιμινγκ. Και συμβαίνει μικρότερες ομάδες, όμως η Μάλαγα, να βρίσκονται στο pic τους. Η Μάλαγα τερμάτισε τέταρτη στην Ισπανία, έχει εξαιρετικό ρόστερ και έπαιξε καλά. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, δεν είχε καλά αποτελέσματα. Αυτή είναι η διαφορά τους. Θα έλεγα ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν συχνά δύσκολες καταστάσεις.

Όσοι από τους ποδοσφαιριστές μας δεν έχουν εμπειρία στην Ευρώπη, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ματς για να αρχίσουν. Όπως εγώ, που επί πολλά έτη συμμετέχω», δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο Πορτογάλος τεχνικός και συνέχισε: «Προσδοκώ να γίνει ένας μεγάλος αγώνας, το Λα Ροσαλέδα να γεμίσει με 30.000 θεατές και ο Παναθηναϊκός να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την ενδεκάδα δεν θα σας την αποκαλύψω, γιατί δεν θα έχετε να γράψετε τίποτα. Άμα την πω, δεν θα έχετε κάτι, επίσης, ίσως να αλλάξω άποψη, οπότε δεν θέλω να δεσμευθώ. Κάποια πράγματα δεν τα αποκαλύπτω. Γιατί αν τα πω όλα, τότε κάποιοι δεν θα δουν… τηλεόραση».

Ερωτώμενος, τέλος, για τον αν έχει τάσεις εκδίκησης, που διώχθηκε από τη Μάλαγα, ο κ. Φερέιρα, είπε: «Αν δηλαδή δεν ήταν η Μάλαγα, θα ερχόμουν εδώ να σας πω ότι θα χάσω. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει εκδίκηση. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, αλλά ο στόχος μου είναι να νικήσω».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News