default-image

Μαθαίνει αντιπάλους στο Champions League ο ΠΑΟ

Ποδόσφαιρο
Μαθαίνει αντιπάλους στο Champions League ο ΠΑΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια από τις Μπριζ, Βασλούι, Φέγενοορντ ή Μάδεργουελ θα αντιμετωπίσει ο  Παναθηναϊκός (τα ματς 31/07 ή 01/08 και 07/08 ή 08/08), θα γίνει γνωστό σήμερα (13:00) οπότε και έχει προγραμματιστεί η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, στην Νιόν της Ελβετίας.

Το "τριφύλλι" είναι στο "μονομάτι" των μη πρωταθλητών και είναι στους ισχυρούς μαζί με Ντινάμο Κιέβου, Κοπεγχάγη και Φενέρμπαχτσε.

Αν περάσει ο Παναθηναϊκός στα Play-offs (4ος γύρος) θα είναι πάλι στους "ισχυρούς" με Μπράγκα, Ντινάμο Κιέβου, Κοπεγχάγη και Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ οι "αδύναμοι" και πιθανοί αντίπαλοι θα είναι οι Φενέρμπαχτσε, Ουντινέζε, Λιλ, Μάλαγα και Γκλάντμπαχ.

Το παραπάνω ισχύει πλήρως φυσικά μόνο αν περάσουν Ντινάμο Κιέβου, Κοπεγχάγη και Φενέρμπαχτσε. Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς, ενώ Μάλαγα και Γκλάντμπαχ στους ανίσχυρους.

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός θέλει να αποκλειστεί μία εκ των Μπράγκα και Ντινάμο Κιέβου για να ανέβει στο 2ο group δυναμικότητας.

Η Ντινάμο ξεκινά από τον 3ο προκριματικό και ουσιαστικά οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να βρουν οι Ουκρανοί στον δρόμο τους μία εκ των Μπριζ και Φέγενοορντ, καθώς Βασλούι και Μάδεργουελ είναι σαφώς πιο αδύναμες.

Η κλήρωση των πρωταθλητών

Για το μονοπάτι των μη πρωταθλητών τα είπαμε. Όσον αφορά στο μονοπάτι των πρωταθλητών στους ισχυρούς είναι Άντερλεχτ, Σέλτικ και Κλουζ, μαζί με τους νικητές από τα ζευγάρια: Φλόρα Ταλίν (Εσθονία) - Βασιλεία (Ελβετία), ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Λευκορωσία) - Βάρνταρ (Σκόπια), Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) - Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) - Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία), Ζίλινα (Σλοβακία) - Ιρόνι Κιριάτ (Ισραήλ), Βαλέτα (Μάλτα) - Παρτίζαν (Σερβία) και The New Saints (Ουαλία) - Χέλσινγκμποργκ (Σουηδία).

Στους ανίσχυρους οι νικητές από τα ζευγάρια: Ουλίσες (Αρμενία) - Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία), Σκεντέρμπεου (Αλβανία) - Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία), Μάριμπορ (Σλοβενία) - Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία), Μόλντε (Νορβηγία) - Βένσπιλς (Λετονία), Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) - Σαχτιόρ Καραγκάντι (Καζαχστάν), Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο) - Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία), Ελσίνκι (Φινλανδία) - Ρέικιαβικ (Ισλανδία), ΑΕΛ (Κύπρος) - Λίνφιλντ (Β.Ιρλανδία), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) - Εκράνας (Λιθουανία), Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) - Ζεσταφόνι (Γεωργία).

Τα group δυναμικότητας

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στο πως διαμορφώνονται τα groups δυναμικότητας για τους ομίλους. 22 ομάδες έχουν εξ αρχής εξασφαλίσει την συμμετοχή τους, ενώ οι υπόλοιπες στα προκριματικά "παλεύουν" για τις υπόλοιπες 10 θέσεις (5 πρωταθλητές και 5 μη πρωταθλητές).

 Στην παρακάτω λίστα λοιπόν αναφέρονται οι 22 ομάδες που είναι ήδη στους ομίλους και οι 10 που είναι πιο ψηλά στην λίστα της UEFA, έχοντας αστεράκι (*), ενώ παρακάτω υπάρχει και αναφορά σε αυτές που ακολουθούν...

1ο group

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

2o group

Σαχτιόρ Ντόνετσκ

Μάντσεστερ Σίτι

Ντινάμο Κιέβου*

3ο group

Σπαρτάκ Μόσχας*

 4ο group

Παρί Σεν-Ζερμέν

***ακολουθούν στην λίστα κατά σειρά Μπριζ, Σέλτικ, ΜΠΑΤΕ, Ζάλτσμπουργκ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Κλουζ, Μάλαγα, Γκλάντμπαχ, Ζίλινα, Παρτίζαν, Βασλούι, Χέλσινγκμποργκ, Φέγενοορντ κτλ...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News