Η Μάντσεστερ Σίτι λύγισε την Ίντερ και είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Ποδόσφαιρο
Η Μάντσεστερ Σίτι λύγισε την Ίντερ και είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μάντσεστερ Σίτι τα κατάφερε και έγραψε ιστορία και στην Ευρώπη! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα τα βρήκε σκούρα απέναντι στην εξαιρετική Ίντερ, έχασε νωρίς για άλλον έναν τελικό τον Ντε Μπρόινε που τραυματίστηκε αλλά χάρη στη γκολάρα του Ρόδρι κατέκτησε το πρώτο Champions League της ιστορίας της!

Πως μπήκε το γκολ που έκρινε τον τελικό; Κάθετη πάσα του Ακάντζι στο 69' για τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο Πορτογάλος τη γύρισε υποδειγματικά στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Ρόδρι έπιασε ένα φανταστικό πλασέ με το δεξί, για να αφήσει άγαλμα τον Ονανά και να κάνει το 1-0 με το δεύτερο γκολ του στο φετινό Champions League.

Τρομερό ματς από τους ψυχωμένους νερατζούρι, που είχαν δοκάρι μετά το προβάδισμα των σίτιζενς και αδιανόητη χαμένη ευκαιρία με τον Λουκάκου για να το στείλουν στην παράταση!

Δεύτερη... πόλη μετά το Μιλάνο το Μάντσεστερ με δύο ομάδες που κατακτάνε Champions League (Σίτι και Γιουνάιτεντ), με την ομαδάρα του Πεπ Γκουαρδιόλα να πετυχαίνει το ιστορικό τρεμπλ και να αφήνει με το «αχ» τους παίκτες του Σιμόνε Ιντζάγκι!

Ο Γκουαρδιόλα έγινε ο 6ος προπονητής που με δύο διαφορετικές ομάδες κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο, αφού το έχει σηκώσει και με την Μπαρτσελόνα. Τρίτη κατάκτηση στην καριέρα του, πρώτη μετά από 12 χρόνια.

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς (82' Γουόκερ), Ρούμπεν Ντίας, Άκε, Ακάντζι, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε (36' Φόντεν) Μπερνάρντο Σίλβα, Χάλαντ, Γκρίλις
  • ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Νταρμιάν (Ντ'Αμπρόζιο), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (76' Γκόζενς), Ντάμφρις (76' Μπελανόβα), Τσαλχάνογλου (84' Μικίταριαν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Ντιμάρκο, Μαρτίνες, Τζέκο (57' Λουκάκου)
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News