Ρεάλ και Σίτι...μας κρατάνε σε αγωνία μετά το 1-1 στο Μπερναμπέου!

Ποδόσφαιρο
Ρεάλ και Σίτι...μας κρατάνε σε αγωνία μετά το 1-1 στο Μπερναμπέου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι μας κρατάνε...σε αγωνία για το πρώτο εισιτήριο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και τον τελικό του Champions League. Το 1-1 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" άφησε τα πάντα ανοιχτά ενόψει του αγώνα στο "Ετιχάντ" την επόμενη Τετάρτη στο δεύτερο ημιτελικό του Champions League.

Οι Άγγλοι μοιάζουν φαβορί αλλά όχι και απόλυτο! Το εξαιρετικό γκολ του Βινίσιους από το 1ο μέρος απαντήθηκε από μια αντίστοιχη οβίδα του Κέβιν ντε Μπρόινε στο 2ο. Οι δύο τερματοφύλακες απειλήθηκαν ελάχιστα, όμως στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και από τη στιγμή που οι δύο προπονητές δεν επιδόθηκαν σε κάποιες παρεμβάσεις με τις αλλαγές τους (ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έκανε κάποια), τα πάντα θα κριθούν σε οκτώ ημέρες. Ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε κέντρο άμυνας με τους Ντάβιντ Αλάμπα και Αντόνιο Ρίντιγκερ ελλείψει του τιμωρημένου Έντερ Μιλιτάο, με τον Εντουαρντό Καμαβινγκά ξανά σε ρόλο αριστερού μπακ και τον Φεντερίκο Βαλβέρδε μπροστά του στο κέντρο. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα απέφυγε τους πειραματισμούς και έβαλε το υπερόπλο Έρλινγκ Χάλαντ στην κορυφή, με τον Κέβιν ντε Μπρόινε και Μπερνάρντο Σίλβα πίσω του να τον εξυπηρετούν.

Η Σίτι πήρε την μπάλα και έφτανε με υπερβολική άνεση μέχρι το ημικύκλιο της περιοχής της Ρεάλ από τα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι άφησαν αρκετά μέτρα, με τους φιλοξενούμενους να μην τα εκμεταλλεύονται, αφού έκαναν άσχημες επιλογές στα πιο καίρια σημεία.

Δύο σουτ εκτός περιοχής από τους Ντε Μπρόινε και Ρόδρι ανάγκασαν τον Τιμπό Κουρτουά σε δύσκολες επεμβάσεις, δύο προσπάθειες του Χάλαντ εξελίχθηκαν σε δώρα στον Βέλγο τερματοφύλακα. Ύστερα από αυτές τις τελικές, η Ρεάλ αφυπνίστηκε, προειδοποίησε με τον Καρίμ Μπενζεμά και στο 36' ο Βινίσιους έκανε το... αυτονόητο για τη Ρεάλ.

Με την πρώτη και μοναδική τελική των πρωταθλητών στο 1ο μέρος άνοιξε το σκορ με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής και φανταστική κούρσα του Καμαβινγκά, ρίχοντας τους Άγγλους στο καναβάτσο. Οι αψιμαχίες των Ντάνι Καρβαχάλ και Τζακ Γκρίλις, μαζί με έναν τραυματισμό του Ιλκάι Γκιντογάν διέκοψαν κάθε ρυθμό και το 1ο μέρος έκλεισε με τη Ρεάλ μπροστά στο σκορ.

Στο 2ο ημίχρονο η Ρεάλ μπήκε καλύτερα σε σχέση με το 1ο και κατάφερε να περιορίσει την κατοχή μπάλας των "πολιτών". Ευκαιρίες δεν υπήρχαν, ούτε καν τελικές, με τις άμυνες των δύο ομάδων να κλείνουν σχεδόν ιδανικά τους χώρους.

Τζον Στόουνς και Αλάμπα πήραν την μπουκιά από το στόμα των Μπενζεμά και Χάλαντ αντίστοιχα στις πιο επικίνδυνες φάσεις των πρώτων λεπτών, με τη Σίτι να καταφέρνει να νικήσει τελικά τον Κουρτουά με μία οβίδα του Ντε Μπρόινε έξω από την περιοχή στο 67'.

Το γκολ αυτό μετέφερε το παιχνίδι εξ ολοκλήρου στο γήπεδο της Ρεάλ, χωρίς η Σίτι όμως να βρει κάποια καθαρή ευκαιρία. Ο Ρίντιγκερ εξουδετέρωσε τον Χάλαντ (με αρκετό... ξύλο) και εναλλακτική δεν υπήρχε για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι πρώτες αλλαγές έγιναν μετά το 80', όλες για τη Ρεάλ με τους Μάρκο Ασένσιο, Ορελιέν Τσουαμενί και Νάτσο να κάνουν την εμφάνισή τους μέχρι το 87'. Ο Τσουαμενί είχε και την τελευταία μεγάλη στιγμή του αγώνα, με τον Έντερσον να σώζει με το ένα χέρι. Ο Γκουαρδιόλα δεν έκανε κάποια αλλαγή και άφησε τα... σπουδαία για το δεύτερο παιχνίδι την επόμενη Τετάρτη.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Ρίντιγκερ, Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Κρόος (85' Τσουαμενί), Μόντριτς (87' Νάτσο), Ροντρίγκο (81' Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Ντε Μπρόινε, Γκιντογάν, Ρόδρι, Σίλβα, Χάλαντ, Γκρίλις

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (36' Βινίσιους / 67' Ντε Μπρόινε)

10/05 22:00 Μίλαν - Ιντερ

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

16/05 22:00 Ίντερ - Μίλαν

17/05 22:00 Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι

Το πρόγραμμα του τελικού

10/06 22:00 Ρεάλ ή Μάντσεστερ Σίτι - Μίλαν ή Ίντερ ("Ατατούρκ", Κωνσταντινούπολη)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News