«Αφεντικό» η Σίτι, 3-0 την Μπάγερν και διπλό πρόκρισης για Ίντερ

Ποδόσφαιρο
«Αφεντικό» η Σίτι, 3-0 την Μπάγερν και διπλό πρόκρισης για Ίντερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο ομάδες έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League, μετά τους πρώτους αγώνες της φάσης των «8».

Η θριαμβεύτρια της βραδιάς Μάντσεστερ Σίτι, που νίκησε τη Μπάγερν Μονάχου με το εμφατικό 3-0 και η Ίντερ που πέρασε με διπλό από την έδρα της Μπενφίκα.

Μετά το πρώτο ντέρμπι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μόνο με… αυτοκτονία θα μείνει εκτός, αν και κανείς δε μπορεί να… ξεγράφει τους Βαυαρούς.

Οι Ιταλοί ήταν ανώτεροι στην Πορτογαλία και με τη δύναμη της έδρας στη ρεβάνς, ο δρόμος για τους «4» είναι ορθάνοιχτος. 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. 3-0: Οι πρωταθλητές Αγγλίας ψάχνουν εδώ και χρόνια το κορυφαίο τρόπαιο, έχοντας φτάσει σ΄ έναν τελικό (ηττήθηκαν από την Τσέλσι 1-0 το 2021), ενώ νωρίτερα είχαν αποκλειστεί από τη Λιόν (2020), στο final-8 της Λισαβόνας.

Το φοβερό γκολ του Ρόδρι στο 27΄ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Άγγλους, που ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας κι άλλες δύο πολύ καλές στιγμές για να «ζευγαρώσουν» τα τέρματά τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπάγερν ήταν καλύτερη, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος με ασίστ στο 70΄ έδωσε την ευκαιρία στον Μπερνάρντο Σίλβα να «γράψει» το 2-0 και στο 77΄ με πλασέ από κεφαλιά-πάσα του Τζόουνς διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-0).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΙΝΤΕΡ 0-2: Η πρώτη παρουσία της Ίντερ σε προημιτελική φάση Champions League μετά από 12 χρόνια, βρήκε την ομάδα του Μιλάνου να παίρνει τεράστιο «διπλό» στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας από τη Μπενφίκα (2-0) και να βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στους ημιτελικούς, έχοντας τη ρεβάνς στο «Τζουζέπε Μεάτσα» (19/04).

Ο Σιμόνε Ιντσάγκι οδήγησε την Ίντερ σε πρόκριση εις βάρος μίας ακόμη πορτογαλικής ομάδας, της Πόρτο, στον προηγούμενο γύρο και μετά την χθεσινή νίκη των «νερατζούρι» μπορεί πια να αισθάνεται πιο σίγουρος στον πάγκο τους.

Η Ίντερ είχε να νικήσει για περισσότερο από ένα μήνα (τελευταία φορά ήταν στις 5/03 επί της Λέτσε στη Serie A) και το μέλλον του Ιταλού τεχνικού παρέμενε αβέβαιο. Τα γκολ του Μπαρέλα στο 51΄ και του Λουκάκου με πέναλτι στο 82΄, όμως, του έδωσαν «παράταση ζωής» και στην Ίντερ το δικαίωμα να ονειρεύεται βάσιμα ότι θα συνεχίσει στη διοργάνωση, αρκεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News