Champions League: Αυλαία στην προημιτελική φάση με Σίτι-Μπάγερν και Μπενφίκα-Ίντερ

Ποδόσφαιρο
Champions League: Αυλαία στην προημιτελική φάση με Σίτι-Μπάγερν και Μπενφίκα-Ίντερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Έρλιγκ Χάαλαντ σε πρώτο πλάνο, το παιδί-θαύμα του ποδοσφαίρου, τον άνθρωπο που μαζί με τον Εμπαπέ θεωρούνται οι...διάδοχοι Μέσι και Ρονάλντο, επιστρέφουμε απόψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των προημιτελικών του Champions League. Η κληρωτίδα δεν ήταν δίκαιη στις δύο πλευρές του ταμπλό, αλλά έβγαλε μεγάλα ντέρμπι, ανάμεσα σε ισοδύναμες ομάδες. Έτσι, βλέποντας το παιχνίδι Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου, θα μπορούσαμε πολύ άνετα να πούμε ότι είναι ένα πρόωρος τελικός, αλλά μόνο ένα από τα δύο φαβορί θα περάσουν στα ημιτελικά. Ο αγώνας ανάμεσα στις δυο ομάδες θα ξεκινήσει στις 22:00 (Cosmotesport2) και διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Χεσούς Μανθάνο...

Ο Χάαλαντ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, πετυχαίνει σχεδόν σε κάθε αγώνα δύο, τρία ή και τέσσερα γκολ και έχοντας δέσει σε μια ομάδα μεγάλων δυνατοτήτων δείχνει ικανός να εκτελέσει τη Μπάγερν. Μια Μπάγερν που δεν είναι το φαβορί απέναντι στην αρμάδα του Γκουαρδιόλα αλλά ενώ δεν ήταν ούτε κόντρα στην Παρί του Μέσι και του Εμπαπέ πέρασε στους "8" και δη με δύο νίκες!

Οι δυο ομάδες έχουν να συναντηθούν σε επίπεδο Champions League από το 2014, όταν βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο. Η Μπάγερν επικράτησε στο Μόναχο με 1-0, ενώ η Σίτι πήρε τη ρεβάνς στην έδρα της, νικώντας με 3-2, με φοβερή ανατροπή και πρωταγωνιστή τον Αγκουέρο. Οι Γερμανοί κατέκτησαν την πρώτη θέση με 15 βαθμούς, ενώ οι Άγγλοι προκρίθηκαν ως δεύτεροι με 8.

Η Σίτι χρειάστηκε να αποκλείσει μια άλλη γερμανική ομάδα στη φάση των «16». Απέναντί της βρήκε τη Λειψία. Πήρε ισοπαλία 1-1 στη Γερμανία, αλλά στη ρεβάνς ήταν συντριπτική, κερδίζοντας με 7-0. Η Μπάγερν είχε πιο δύσκολο έργο, αφού αντιμετώπισε την Παρί Σεν Ζερμέν. Κατάφερε ωστόσο να την κερδίσει δύο φορές, με 1-0 στο Παρίσι και 2-0 στο Μόναχο.

              Οι αριθμοί και οι πιθανές ενδεκάδες

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει 14 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες στα τελευταία 20 ματς.

*Εντός έδρας έχει 8 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία 10 παιχνίδια.

*Έχει σκοράρει τουλάχιστον 2 γκολ σε 7 από τα 10 τελευταία εντός έδρας ματς.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει 15 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες στα τελευταία 20 ματς.

*Εκτός έδρας έχει 8 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία 10 παιχνίδια.

Μάντσεστερ Σίτι: Μοναδικός πονοκέφαλος για τον Πεπ Γκουαρντιόλα η απουσία του Φόντεν. Οι Μαχρέζ και Γκρίλις έχουν κερδίσει πόντους για να πλαισιώσουν τον Χάαλαντ που θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Την εστία των Άγγλων θα υπερασπιστεί ο Έντερσον. Πιθανή 11άδα (4-3-3): Έντερσον – Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Ακέ – Γκουντογάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε – Μαχρέζ, Γκρίλις, Χάαλαντ.

Μπάγερν Μονάχου: Ο Τούχελ δεν έχει στη διάθεσή του, τους μακροχρόνια απόντες Ερναντέζ και Νόιερ. Στη λίστα των απόντων έχει προστεθεί και ο Τσούπο Μοτίνγκ. Αυτό σημαίνει πως οι Γερμανοί θα παραταχθούν με «ψευτο-εννιάρι» τον Μανέ και τους Σανέ, Μίλερ και Γκνάμπρι πίσω του. Ενδεχομένως βέβαια να βλέπουμε τους τέσσερις αυτούς παίκτες να αλλάζουν θέσεις στην επίθεση.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Ζόμερ – Κανσέλο, Ντε Λιχτ, Ουπαμεκανό, Ντέιβις – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Σανέ, Μίλερ, Γκνάμπρι, Μανέ.

                       Μπενφίκα-Ίντερ σε μάχη αποδείξεων...

Η Μπενφίκα ετοιμάζεται για το μεγάλο ματς με την Ίντερ (22.00-Cosmotesport3) παραμένοντας κυρίαρχη στο πρωτάθλημα παρά την ήττα στο ντέρμπι με την Πόρτο. Και κυρίως η σεζόν θεωρείται κάτι παραπάνω από πετυχημένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τους Λουζιτανούς καθώς ελάχιστοι περίμεναν ότι η Μπενφίκα – που πούλησε μέσα στη σεζόν τον πολύτιμο Έντσο Φερνάντες στην Τσέλσι – θα έφτανε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το μεγάλο πρόβλημα αφορά το Νικολάς Οταμέντι. Ο αρχηγός των Πορτογάλων είναι τιμωρημένος και θα αφήσει ένα μεγάλο κενό στην άμυνα, ενώ εκτός λόγω τραυματισμού είναι επίσης οι Γκουέδες, Ντράξλερ και Ρίστιτς. Εξαιρετικά αμφίβολος επίσης ο Αλεξάντερ Μπα.

Πιθανή ενδεκάδα Μπενφίκα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Ζιλμπέρτο, Σίλβα, Βερίσιμο, Γκριμάλδο – Λουίς, Τσικίνιο – Μάριο, Άουρσνες, Σίλβα – Ράμος

*Στην αντιπερα οχθη η Ίντερ περνά το χειρότερο διάστημα της σεζόν και αγνοεί τη νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια της. Ήδη ακούγεται πάντως ότι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Ιντζάγκι στον πάγκο!

Οι απουσίες των Σκρίνιαρ και Τσαλχάνογλου αφήνουν κενά στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή των Ιταλών. Ο Νταρμιάν αναμένεται να παίξει ξανά ως στόπερ, ο Μκιταριάν θα επιστρατευτεί για την θέση στο «8» και πιθανότατα ο Λουκάκου θα μείνει εκτός ενδεκάδας.

Πιθανή ενδεκάδα Ίντερ (3-5-2): Ονάνα – Νταρμιάν, Μπαστόνι, Ντε Βράι – Ντ’αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Μκιταριάν, Γκόσενς – Μαρτίνες, Τζέκο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News