Έκαναν το πρώτο… βήμα: Νίκες για Ντόρτμουντ και Μπενφίκα!

Ποδόσφαιρο
Έκαναν το πρώτο… βήμα: Νίκες για Ντόρτμουντ και Μπενφίκα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League έχουν Μπενφίκα και Ντόρτμουντ, καθώς επικράτησαν στους χθεσινούς αγώνες των Μπριζ και Τσέλσι αντίστοιχα.

Οι Πορτογάλοι νίκησαν 0-2 στην έδρα των Βέλγων και είναι το απόλυτο φαβορί, ενώ οι Γερμανοί επικράτησαν 1-0 των Άγγλων και απέκτησαν προβάδισμα επίσης ενόψει της ρεβάνς.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΤΣΕΛΣΙ 1-0: Μετά από περίπου 7 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2016, όταν είχε νικήσει την Τότεναμ με 2-1, η Μπορούσια δεν είχε καταφέρει να πανηγυρίσει απέναντι σε αγγλική ομάδα.

Ο Αντεγέμι όρισε την τύχη του αγώνα με ένα απίθανο γκολ στο 63ο λεπτό διανύοντας σχεδόν ολόκληρο το γήπεδο. Οι μπλε είχαν μεγάλες ευκαιρίες και δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Φέλιξ είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος, ο Κόμπελ έστησε τείχος στην εστία του, ενώ ο Τζαν χρειάστηκε να κόψει την μπάλα στην γραμμή στο 78'.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Εντίν Τέρζιτς): Κομπέλ, Βολφ (73’ Ριέρσον), Σίλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο, Εμρέ Τσαν, Οζκάν Μπέλινγκχαμ, Μπραντ, Αντεγέμι (79’ Γκίτενς), Αλέ (68’ Μοντέστ).

ΤΣΕΛΣΙ (Γκράχαμ Πότερ): Κέπα, Τζέιμς, Κουλιμπαλί, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ (71’ Κουκουρέγια), Λόφτους Τσικ, Φερνάντεζ, Ζοάο Φέλιξ, Ζίγεκ, Μούντρικ (71’ Μάουντ), Χάβερτζ.

ΜΠΡΙΖ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ 0-2: Το πέναλτι του Ζοάο Μάριο και το γκολ του Νταβίντ Νέρες στο 2ο ημίχρονο έχρισαν τους "αετούς" του Οδυσσέα Βλαχοδήμου απόλυτο φαβορί για την πρόκριση από τη φάση των 16, την οποία καλείται να σφραγίσει στις 7 Μαρτίου στη Λισαβόνα.

Η Μπριζ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ανάγκασε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στην πρώτη και μοναδική σημαντική επέμβασή του, σε προσπάθεια του Τατζόν Μπουκάναν από αριστερά. Η κυριαρχία των Βέλγων διήρκεσε περίπου ένα 20λεπτο, χωρίς να δημιουργήσουν κάτι παραπάνω, με επιθέσεις κυρίως από τις πτέρυγες.

ΜΠΡΙΖ (Σκοτ Πάρκερ): Μινιολέ, Μάτα, Χέντρι, Μεσελέ, Μέϊερ, Οντόι (65’ Νίλσεν), Ονιεντίκα, Βανάκεν, Μπουχάναν, Σοβά (79’ Γιούτγκλα), Λανγκ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρότζερ Σμιντ): Βλαχοδήμος, Μπα, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Τσικίνιο, Φλορεντίνο, Ζοάο Μάριο (94’ Νέβες), Αούρσνες, Ράφα Σίλβα (65’ Νέρες), Γκονσάλο Ράμος (65’ Γκέδες).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News