Προβάδισμα πρόκρισης για τη Μίλαν...

Ποδόσφαιρο
Προβάδισμα πρόκρισης για τη Μίλαν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μίλαν επέστρεψε με νίκη στα νοκ άουτ του Champions League. Το 1-0 επί της Τότεναμ χάρη στον Μπραΐμ Ντίαθ της δίνει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά ενόψει του δεύτερου αγώνα που θα διεξαχθεί σε τρεις εβδομάδες.Η Μίλαν έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης από τη φάση των 16 του Champions League, αφού επικράτησε με 1-0 της Τότεναμ στο Σαν Σίρο, στην επιστροφή της στα νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα από 3.262 ημέρες.

Το παιχνίδι άρχισε με ιδανικό τρόπο για τους "ροσονέρι", αφού μόλις στο 7' ο Φόστερ έκανε δύο επεμβάσεις σε Ερναντέζ και Ντίαθ, αλλά στην τρίτη προσπάθεια, απ' τον Ισπανό μεσοεπιθετικό πάνω στη γραμμή, δεν γινόταν να αποσοβήσει το 1-0. Ο αγώνας δεν πήρε ρυθμό, με την Τότεναμ να αποκτά τον έλεγχο, αλλά να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την προβληματική άμυνα των "ροσονέρι". Τα κενά στις πτέρυγες ήταν βούτυρο στο ψωμί των Ντέγιαν Κουλουσέβσκι και Χέουνγκ Μιν Σον, όμως οι τελικές επιλογές των Άγγλων ήταν κακές.

Ένας μικροτραυματισμός του Ταταρουσάνου παραλίγο να αφήσει τους "ροσονέρι" με τον... τέταρτο τερματοφύλακα, Αντόνιο Μιράντε, όμως ο Ρουμάνος κατάφερε να τελειώσει τον αγώνα. Η πρώτη αλλαγή του παιχνιδιού ήταν για τους Λονδρέζους, με τον Ρισάρλιζον να παίρνει τη θέση του Κουλουσέβσκι. Η απάντηση απ' τον Πιόλι ήταν ο Ζούνιορ Μεσίας και ο Σαρλ ντε Κετελάρε, στοχεύοντας σε ένα δεύτερο γκολ που θα αύξανε κατακόρυφα τις ελπίδες πρόκρισης.

Μέσα σε δύο λεπτά, ο Βέλγος επιθετικός και ο (εξαιρετικός αμυντικά) Τιό έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με κεφαλιά, που θα μπορούσαν να είχαν "κλειδώσει" τη νίκη. Η αστοχία τους δεν τιμωρήθηκε, αφού οι Άγγλοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι παραπάνω στα τελευταία λεπτά και θα κυνηγήσουν την ανατροπή στην έδρα τους σε τρεις εβδομάδες.

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Τιό, Καλουλού, Κιάερ, Ερναντέζ, Σαλεμάκερς (77' Μεσίας), Κρούνιτς, Τονάλι (86' Πομπέγκα), Ντίαθ (77' Ντε Κετελάρε), Ζιρού, Λεάο (90+1' Ρέμπιτς)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Φόρστερ, Έμερσον, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (81' Ντέιβις), Σκιπ, Σαρ, Κουλουσέβσκι (71' Ρισάρλιζον), Πέρισιτς, Σον (81' Ντανζούμα), Κέιν

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News