Champions League: Η Ευρώπη… κόντυνε, μετά το χάος του τελικού

Απόψεις
Champions League: Η Ευρώπη… κόντυνε, μετά το χάος του τελικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν οι δηλώσεις Γάλλων υπουργών θύμιζαν τις δηλώσεις που έκανε ο Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ μετά το δράμα του Χίλσμπορο, όταν ο αρχηγός της αστυνομίας κατηγόρησε οπαδούς χωρίς εισιτήρια. Ανεξάρτητη έρευνα από την UEFA...

Η πλήρης κατάρρευση της οργάνωσης του τελικού του Champions League στο Παρίσι, μπροστά σε εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές και παγκόσμια κάλυψη από τα Μέσα, έχει οδηγήσει σε σοβαρά ερωτήματα όχι μόνο  στις γαλλικές αρχές και την UEFA, αλλά και στο πιο απλό φίλαθλο του πλανήτη. Οι σκηνές πριν και μετά τον αγώνα εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για την ετοιμότητα της γαλλικής πρωτεύουσας να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όταν εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλοι θα επισκεφθούν το Παρίσι.

Η UEFA διεξαγάγει ανεξάρτητη έρευνα για το χάος και τις επαίσχυντες σκηνές που αμαύρωσαν τον τελικό του Champions League, αφού η κάθε πλευρά υποστηρίζει επιχειρήματα εναντίον της άλλης.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ δέχθηκαν δακρυγόνα αφού στριμώχτηκαν σε τεράστιες ουρές εν μέσω περιορισμένης πρόσβασης στο γήπεδο πριν από τη σύγκρουση με τη Ρεάλ, αλλά οι γαλλικές αρχές εμμένουν στην αφήγησή τους για πλαστά εισιτήρια, υποστηρίζοντας ότι 30.000 έως 40.000 ήταν η βασική αιτία για την οποία πολλά τουρνικέ ακινητοποιήθηκαν πλήρως!

Ωστόσο, όσοι ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα είπαν μια πολύ διαφορετική ιστορία, πολλοί φοβούμενοι και για τη ζωή τους αφού έφτασαν ώρες πριν το παιχνίδι.

Σύμφωνα με την UEFA, «η συνολική αναθεώρηση θα εξετάσει τη λήψη αποφάσεων, την ευθύνη και τις συμπεριφορές όλων των φορέων που εμπλέκονται στον τελικό. Θα συγκεντρωθούν αποδεικτικά στοιχεία από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και τα ευρήματα της ανεξάρτητης έκθεσης θα δημοσιοποιηθούν μόλις ολοκληρωθούν και, μετά την παραλαβή των ευρημάτων, η διοργανώτρια θα αξιολογήσει τα επόμενα βήματα».

Συνοπτικά πάντως, οι δηλώσεις των Γάλλων υπουργών θύμιζαν τις δηλώσεις που έκανε ο Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ μετά το δράμα του Χίλσμπορο, όταν ο αρχηγός της αστυνομίας κατηγόρησε οπαδούς χωρίς εισιτήρια. Δεν ζητήθηκε συγγνώμη από τις αρχές για μια τεράστια αποτυχία οργάνωσης, ασφάλειας και ασφάλειας σε βιομηχανικό επίπεδο, που οδήγησε στον πιο επικίνδυνο τελικό του Champions League που έγινε ποτέ.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ότι μέχρι και 40.000 οπαδοί της Λίβερπουλ εμφανίστηκαν χωρίς εισιτήρια ή με πλαστά εισιτήρια. Αντικατοπτρίζοντας τον καταιγισμό της κριτικής από διάφορες πλευρές.

Πολύ σοβαρό θέμα, που κάνει την Ψωροκώσταινα να ανασαίνει…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News