UEFA: Σε "φάιναλ φορ" το Champions League

Απόψεις
UEFA: Σε "φάιναλ φορ" το Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η UEFA μετά το ελβετικό σύστημα, εξετάζει το ενδεχόμενο ενός "φάιναλ φορ" για το Champions League, ώστε να αντικαταστήσει το σημερινό, κλασικό μοντέλο με τους ημιτελικούς με δύο αγώνες και τον τελικό.

Τη σεζόν 2024-2025, 36 ομάδες θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων, με το ελβετικό σύστημα - όπου οι σύλλογοι παίζουν με άλλες 10 ομάδες στην πρώτη φάση - να αναμένεται να αντικαταστήσει τη φάση των ομίλων, αλλά η UEFA, αναφέρει η εφημερίδα Times, σκέφτεται επίσης να καταργήσει την υπάρχουσα δομή των ημιτελικών και του τελικού, που κατανέμονται στις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν. Η διοργανώτρια αρχή θέλει αντ' αυτού να διοργανώσει έναν τελικό τεσσάρων.

Μια τέτοια εβδομάδα τελικών θα έβλεπε επτά ημέρες ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε μια πόλη υποδοχής με δύο ημιτελικούς με ένα παιχνίδι και τον τελικό.

Η UEFA, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει αυτή την επιλογή από τότε που η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε τη διοργανώτρια αρχή να προγραμματίσει ένα τουρνουά οκτώ ομάδων στην Πορτογαλία για να ολοκληρωθεί το Champions League του 2020.

Η Μπάγερν Μονάχου πέρασε με 8-2 από την Μπαρτσελόνα στην οκτάδα πριν νικήσει τόσο τη Λυών όσο και την Παρί Σεν Ζερμέν για να σηκώσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Η UEFA πιστεύει ότι η συγκέντρωση της εβδομάδας των τελικών θα αντισταθμίσει τη μείωση των τηλεοπτικών εσόδων που θα είναι αναπόφευκτη με 180 λεπτά λιγότερης δράσης στο γήπεδο.

Περισσότερη σαφήνεια αναμένεται τον Μάιο, όταν η UEFA θα πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της καθώς και το συνέδριό της στη Βιέννη.

-Τα σχέδια της UEFA να δώσει δύο θέσεις Champions League σε ομάδες με βάση το ιστορικό τους ρεκόρ στην Ευρώπη αμφισβητούνται από συλλόγους μεσαίας κατάταξης που λένε ότι η ιδέα είναι άδικη σε αθλητικό επίπεδο.

Η κίνηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 2024 με τη νέα μορφή της UEFA, όταν η διοργάνωση θα επεκταθεί από 32 σε 36 ομάδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News