Ήταν μια ντροπιαστική μέρα στη Νιόν

Απόψεις
Ήταν μια ντροπιαστική μέρα στη Νιόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάθη, παραλείψεις ή ακόμη κάτι χειρότερο που δεν επιτρέπονται σε μια κλήρωση επιπέδου Champion League… Γιατί μπερδεύτηκαν τόσο οι εξπέρ και ακριβοπληρωμένοι "πάροχοι" των κληρώσεων της UEFA; Οι αντιδράσεις της Dailly Mail και της Sun στο φιάσκο της πρώτης κλήρωσης…

Θα μείνει στην ιστορία  αυτό που έγινε σήμερα στην κλήρωση για τους «16» του Champions League. Οι επιφορτισμένοι με την κλήρωση έκαναν λάθος και ξέχασαν να βάλουν το μπαλάκι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην διαδικασία με αποτέλεσμα τα ζευγάρια να …διαφοροποιηθούν σε μεγάλο βαθμό.

«Θα επιτραπεί αυτή η κλήρωση; Έχουν αποκλείσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τους αντιπάλους της Ατλέτικο. Πρέπει να επαναληφθεί», υποστήριξε η "Daily Mail", ενώ η “Sun” το πήγε πιο πέρα: «Οι θεατές είναι πεπεισμένοι ότι η κλήρωση είναι στημένη»…

Δεν μιλάς για κλήρωση καφενείου. Ήταν η κλήρωση του Champions League που τα έκανε μαντάρα, αφήνοντας και ανοικτά παράθυρα σε συνωμοσιολογίες.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την αρχή. Μετά το πέρασμα της Μπενφίκα και της Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς λάθος, τα "αθώα χέρια" της κλήρωσης έβαλαν σε ζευγάρια τη Βιγιαρεάλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες δεν μπορούσαν να παίξουν μεταξύ τους επειδή είχαν ήδη μοιραστεί έναν όμιλο στον πρώτο γύρο. «Όχι, αυτό δεν είναι δυνατόν», είπαν οι διοργανωτές. Και, χωρίς περαιτέρω αντίδραση, προχώρησαν σε ένα άλλο μπαλάκι, αυτή της Μάντσεστερ Σίτι.

Στα κοινωνικά δίκτυα, πολλοί οπαδοί είχαν ήδη διαμαρτυρηθεί για το λάθος αυτό, λέγοντας ότι η UEFA θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ξανά την κλήρωση για τους αντιπάλους της Βιγιαρεάλ ή, τουλάχιστον, να είχε ελέγξει ότι οι άλλες μπάλες ήταν οι σωστές.

Αλλά, οι γκάφες δεν σταμάτησαν εκεί. Οι θεατές παραπονέθηκαν ότι κατά τη διάρκεια της σειράς της Ατλέτικο Μαδρίτης, οι διοργανωτές δεν συμπεριέλαβαν τη μπάλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον κατάλογο των πιθανών αντιπάλων. Στο βίντεο είναι ολοφάνερο πώς οι υπεύθυνοι της κλήρωσης δεν παίρνουν καμία μπάλα από την σειρά της Γιουνάιτεντ, που θα έπρεπε να είναι μία από τις πιθανές αναμετρήσεις για την ομάδα του Σιμεόνε, καθώς δεν είχαν μοιραστεί όμιλο.

Το γεγονός είναι ότι, τρεις ώρες αργότερα, η κλήρωση επαναλήφθηκε. Η τελική κλήρωση δεν είχε καμία σχέση με εκείνη που είχε γίνει σε εκείνη την αποτυχημένη προσπάθεια. Η UEFA επέρριψε την ευθύνη για τα λάθη στο λογισμικό των υπολογιστών και στην έλλειψη ελέγχων. Ήταν μια ντροπιαστική μέρα στη Νιόν και δεν μπορούν όλα να αποδοθούν, όπως έγινε έτσι απλά, στον «εξωτερικό πάροχο υπηρεσιών»

“Χτύπημα” στη ναυαρχίδα της UEFA

Χωρίς αμφιβολία, η κλήρωση των 16 του Champions League, θα μείνει στην ιστορία. Ατυχία λένε οι μεν, εξαιρετικά ντροπιαστική διαδικαστική γκάφα της UEFA λέει η λογική, αφού η κλήρωση στη ναυαρχίδα των διοργανώσεων της, κηρύχθηκε άκυρη και έπρεπε να επανασχεδιαστεί δύο ώρες αργότερα.

Συμπτωματικά, μετά το ζευγάρι με τη Μάν Γιουνάιτεντ την πρώτη φορά, όταν ο Μέσι θα ερχόταν αντιμέτωπος με τον Ρονάλντο, η Παρί Σεν Ζερμέν βρέθηκε και πάλι με λαχταριστή αντίπαλο. Μόνο που θα είναι η Ρεάλ και όχι η Γιουνάιτεντ.

Η UEFA είχε μεταθέσει νωρίτερα την ευθύνη, σε ένα «ουσιώδες σφάλμα» λόγω «τεχνικού προβλήματος με το λογισμικό ενός εξωτερικού παρόχου υπηρεσιών που δίνει οδηγίες στους αξιωματούχους σχετικά με το ποιες ομάδες έχουν δικαίωμα να παίξουν η μία με την άλλη». (Φταίνε οι άλλοι...).

Έτσι όπως έγινε, η Ρεάλ, 13 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι απίθανο να είναι ευχαριστημένη, καθώς αρχικά είχε οριστεί ως ζευγάρι με την Μπενφίκα. Αλλά ούτε και η Παρί Σεν Ζερμέν που δεν έχει κερδίσει ποτέ τη διοργάνωση.

Η Λίβερπουλ θα είναι επίσης απογοητευμένη. Αφού, αρχικά κληρώθηκε με την πρωτοεμφανιζόμενη στη νοκ άουτ φάση Σάλτσμπουργκ από την Αυστρία και τώρα αντιμετωπίζει την τρεις φορές πρώην νικήτρια Ίντερ, πρωταθλήτρια της Serie A και νυν πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η Σάλτσμπουργκ αντ' αυτού κληρώθηκε με την Μπάγερν, ενώ η Σίτι θα αντιμετωπίσει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Μπενφίκα θα παίξει με τον Άγιαξ και η Βιγιαρεάλ με τη Γιουβέντους. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού αρχικά είχε πάρει την Παρί, τώρα θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης

Μια ομάδα που δεν θα ενοχληθεί καθόλου από την αναδιάταξη είναι η πρωταθλήτρια Τσέλσι, η οποία στάθηκε τυχερή όχι μία αλλά δύο φορές, αφού και τις δύο φορές συνδυάστηκε με τη Λιλ. Η Τσέλσι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Μπάγερν ή τον Άγιαξ και θα είναι ανακουφισμένη που κληρώθηκε να παίξει με την πρωταθλήτρια Γαλλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News