Champions League: Με οδηγό τον Ντιμπάλα η Γιουβέντους στους «16»

Ποδόσφαιρο
Champions League: Με οδηγό τον Ντιμπάλα η Γιουβέντους στους «16»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γιουβέντους προκρίθηκε στους «16» μετά τη νίκη της με 4-2 επί της Ζενίτ.

Η Γιουβέντους έκανε το «τέσσερα στα τέσσερα» στον 8ο όμιλο επικρατώντας στο Τορίνο της Ζενίτ με 4-2. Εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» και πάει στο Λονδίνο την επόμενη αγωνιστική για να παίξει την πρωτιά κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ο Ντιμπάλα που σκόραρε δις και πλέον μετρά 106 γκολ με τη φανέλα της Γιουβέντους έναντι 104 του Πλατινί. Ενώ ταυτόχρονα είναι ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της «βέκια σινιόρα» πίσω από τους Ντελ Πιέρο και Τρεζεγκέ ξεπερνώντας τον Φίλιο Ινζάγκι των 17 τερμάτων.

Στο 26' ο Καραβάεβ έκανε τη σέντρα και ο Μπονούτσι στην προσπάθεια ανακόψει την πορεία της την έστειλε με το κεφάλι στα δίχτυα της ομάδας του.

Με το 1-1 το ματς άνοιξε, η Γιουβέντους ανέβασε ξανά στροφές. Σκόραρε με τον Μοράτα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Με τεράστια ορμή βγήκε στο β' ημίχρονο η Γιουβέντους και απείλησε τρεις φορές μέχρι το 52' με Ντιμπάλα και Μοράτα. 

Στο 55' η «Γιούβε» κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κιέζα από το Κλαουντίνιο και ο Ντιμπάλα εκτελώντας δύο φορές (58') έδωσε το προβάδισμα στη γηπεδούχο.

Οι «μπιανκονέρι» έδωσαν χώρο στη Ζενίτ που μία-δύο φορές προσπάθησε να απειλήσει. Και αφού δεν έγινε το 2-2, ο ΜακΚένι προειδοποίησε στο 73' με το δοκάρι για να έρθει ο Κιέζα στο 74' να γράψει το 3-1 και να «καθαρίσει» το ματς για την ομάδα του Τορίνο.

Η Γιουβέντους δεν κατέβασε το... πόδι από το γκάζι. Συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 82' ήρθε το 4-1 από τον Μοράτα, με τη Ζενίτ να μειώνει απλά στο τέλος σε 4-2 με τον Αζμούν.

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι (85' Ρουγκάνι), Ντε Λιχτ, Σάντρο, Κιέζα, ΜακΚένι, Λοκατέλι (82' Αρτούρ), Μπερναρντέσκι (82' Ραμπιό), Μοράτα, Ντιμπάλα (85' Κουλουσέβσκι).

Ζενίτ: Κρίτσιουκ, Καραβάεβ (58' Μάλκομ), Λόβρεν, Χριστιάκοβ, Ρατκίτσκι (74' Ντζιούμπα), Σουτόρμιν, Μπάριος, Ουέντελ (88' Κουζνετσόβ), Μοστοβόι (58' Κρουγκοβόι), Αζμούν, Κλαουντίνιο (74' Ερόκιν)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News