Ο τελικός του Champions League μπορεί να γίνει επί βρετανικού εδάφους

Απόψεις
Ο τελικός του Champions League μπορεί να γίνει επί βρετανικού εδάφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η UEFA μελετά πρόταση της Αγγλικής κυβέρνησης, την ώρα που στην Τουρκία το lockdown του Ερντογάν προβληματίζει για το ραντεβού της 29ης Μαίου

Η πρόκριση δύο αγγλικών ομάδων στον τελικό του Champions League "φούντωσε" και πάλι τις φήμες περί μετάθεσης του αγώνα, που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 29/5, στο στάδιο "Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με το "Sky Sports", η βρετανική κυβέρνηση έχει εκφράσει την επιθυμία ο τελικός να γίνει επί αγγλικού εδάφους, προκειμένου να αποφευχθεί η μετακίνηση 8.000 φιλάθλων της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι στην Τουρκία, στην οποία η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση.

Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Άστον Βίλα έχει προσφερθεί να παραχωρήσει στην UEFA το "Βίλα Παρκ" του Μπέρμιγχαμ, ώστε να φιλοξενηθεί εκεί ο τελικός.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν έχει προβεί σε κάποιο νέο σχόλιο, τις προηγούμενες ημέρες όμως είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να αφαιρέσει τον τελικό από την Κωνσταντινούπολη, παρά το σκληρό "lockdown", το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ στην Τουρκία.

Η UEFA προσανατολίζεται σε τελικό παρουσία 25.000 θεατών (το 1/3 της χωρητικότητας του "Ατατούρκ"), με την κάθε φιναλίστ να παίρνει από 4.000 εισιτήρια για τους οπαδούς της.

Ωστόσο, στην Τουρκία η κυβέρνηση του Ερντογάν έχει αποφασίσει την επιβολή lockdown μέχρι τις 17 Μαίου, όμως λίγες μέρες αργότερα (στις 29) είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Champions League με οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι.

Έτσι, στην UEFA έχει γίνει ήδη εισήγηση από τις αγγλικές αρχές να διεξαχθεί η μεγάλη αναμέτρηση εντός Αγγλίας.

Ο περσινός τελικός του Champions League, ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, αλλά είχε αλλάξει έδρα λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού και είχαμε δει να διεξάγεται ένα final-8 στην Πορτογαλία.

Πηγές: Sky Sports, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News