Μαρτίνς: "Έχουμε την ποιότητα να περάσουμε"

Ποδόσφαιρο
Μαρτίνς: "Έχουμε την ποιότητα να περάσουμε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισιόδοξος ο προπονητής του Ολυμπιακού ενόψει του αυριανού "τελικού" με την Πόρτο

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τετάρτη (9/12, 22:00, Cosmote 2) την Πόρτο για την τελευταία (6η) αγωνιστική των ομίλων του Champions League επιδιώκοντας να σφραγίσει την τρίτη θέση και τη συνέχιση της ευρωπαϊκής του πορείας μέσω Europa League (θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από ό,τι η Μαρσέιγ στο Μάντσεστερ με τη Σίτι).

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η ομάδα του μπορεί να επαναλάβει ό,τι στο παρελθόν με Μίλαν και Ερυθρό Αστέρα, ώστε να εξασφαλίσει πρόκριση.

- Ο Ολυμπιακός συνηθίζει να νικά όταν χρειάζεται το τρίποντο σε τελευταία αγωνιστική, όπως έχει συμβεί με Μίλαν και Ερυθρό Αστέρα με εσάς στον πάγκο. Νιώθετε σίγουρος πως αυτό θα επαναληφθεί;

"Τότε πίστευα πολύ, με Μίλαν, Ερυθρό Αστέρα και Άρσεναλ, το ίδιο μπορώ να δηλώσω και τώρα. Πρέπει να κάνουμε λιγότερα ατομικά λάθη από όσα έχουμε κάνει μέχρτι τώρα στον όμιλο και να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Έτσι θα περάσουμε στην επόμενη φάση".

- Αποτελεί πλεονέκτημα ότι ο Κονσεϊσάο θα κάνει αλλαγές, με δεδομένο ότι η Πόρτο έχει περάσει;

"Δεν έχουμε πλεονέκτημα, γνωρίζουμε το ρόστερ της Πόρτο, είναι ποιοτικό. Δεν ξέρουμε ποιους θα επιλέξει και αυτό είναι μειονέκτημα. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει παίκτες λόγω τραυματισμών και κορονοϊού και αυτό δυσκολεύει την προετοιμασία. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα κάνουμε καλό παιχνίδι και έχουμε ποιότητα για να περάσουμε".

- Πόσο δύσκολο είναι μέσα σε 15 μέρες να προετοιμάσετε επί της ουσίας τον μισό δρόμο του ομίλου, με δεδομένο το format της φετινής διοργάνωσης λόγω κορονοϊού;

"Είναι πολύ δύσκολο να προετοιμάσουμε τα παιχνίδια. Λόγω του covid είχαμε πολλές απώλειες. Η Σίτι και η Πόρτο δεν χτυπήθηκαν τόσο όσο εμείς. Έχουμε αυτή τη στιγμή δύο παίκτες που δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουν μετά τον ιό που τους χτύπησε".

- Ο Πέπε έδωσε τη δική του συνταγή για το πώς πρέπει να νικήσει την Πόρτο ο Ολυμπιακός. Εσείς τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει η ομάδα σας για να επικρατήσει;

"Αύριο θα κριθούν όλα από την ποιότητα του παιχνιδιού μας. Έπρεπε να αποφύγουμε το λάθος στο πρώτο παιχνίδι που μας κόστισε το πρώτο γκολ. Πρέπει να κάνουμε λιγότερα ατομικά λάθη και να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Να ελέγξουμε εμείς την ποιότητα του παιχνιδιού μας".

- Πιστεύετε ότι εκείνο το παιχνίδι με την Πόρτο έκρινε την πορεία σας στο γκρουπ;

"Σε εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, αλλά δεν τελείωσαν όλα εκεί. Η Σίτι φυσιολογικά κατέκτησε την πρώτη θέση. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο να νικήσουμε τη Σίτι. Δεν περιμέναμε να χάσουμε από τη Μαρσέιγ. Η Πόρτο με την αξία της είναι δεύτερη, είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Τα παιχνίδια με Πόρτο και Μαρσέιγ όμως ήταν ισορροπημένα και υπήρχε ανταγωνισμός".

- Ο Πέπε θα ξεκινήσει; Έχετε αποφασίσει ποιοι θα αγωνιστούν; Έχετε αποφασίσει τη διάταξη;

"Δεν ξέρω ακόμη. Σας θυμίζω ότι στο παρελθόν υπήρξε παίκτης που έδωσε το παρών σε συνέντευξη Τύπου και δεν αγωνίστηκε. Έχουμε ακόμα μια τελευταία προπόνηση".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News