default-image

Λιονέλ Μέσι Vs Κριστιάνο Ρονάλντο: Η βραδιά της τιτανομαχίας!

Ποδόσφαιρο
Λιονέλ Μέσι Vs Κριστιάνο Ρονάλντο: Η βραδιά της τιτανομαχίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 31 μήνες οι κορυφαίοι Stars θα βρεθούν αντίπαλοι στο ίδιο γήπεδο

Η αποψινή βραδιά στο Champions League περιλαμβάνει μια τιτανομαχία αστέρων, με την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι και την Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο να συγκρούονται στο «Καμπ Νου».

Έχουν περάσει περισσότερο από δύο χρόνια, 31 μήνες συγκεκριμένα, από τις 6 Μαΐου 2018, στο Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 για την Primera Division, από τότε που Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκαν αντίπαλοι στο ίδιο γήπεδο.

Στην Ευρώπη, αυτή η κορυφαία μονομαχία, δεν έχει εμφανιστεί από τις 3 Μαΐου 2011, σε ημιτελικούς, στον δρόμο των «μπλαουγκράνα» για τον τίτλο της Ρώμης. Οι δύο τους δεν συναντήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο, τον Οκτώβριο, αφού ο Πορτογάλος αστέρας ήταν περιορισμένος στο σπίτι λόγω κορωνοϊού.

Ο άσος της Γιουβέντους είναι ο κορυφαίος σκόρερ του Champions League με 132 γκολ (3 την τρέχουσα σεζόν) έναντι 118 του Αργεντινού (3 επίσης αυτή την σεζόν), ο οποίος απέχει 1 γκολ από το να ισοφαρίσει τον Πελέ, που είναι ο κορυφαίος σκόρερ με τον ίδιο σύλλογο (643 έναντι 641).

Μέσι και Ρονάλντο έχουν συναντηθεί ήδη σε 35 παιχνίδια, με τον Αργεντινό να μετράει 16 νίκες και 22 γκολ και τον Πορτογάλο 10 νίκες και 19 γκολ, ενώ 9 ματς ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία. Μονομαχία που περιλαμβάνει τέσσερις ομάδες για τον CR7 (Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους), την Μπαρτσελόνα για τον Αργεντινό leader της και τα φιλικά μεταξύ Αργεντινής και Πορτογαλίας.

Οι δύο τους συναντήθηκαν σε τέσσερα τουρνουά, σε τρία από αυτά (LaLiga, Champions και Spanish Super Cup) κυριάρχησε ο Μέσι, αφήνοντας στον Ρονάλντο μόνο το Copa del Rey.

Ο ανταγωνισμός του είναι εμφανής στη  Χρυσή Μπάλα από το 2007 (6 για το Μέσι και 5 για το Κριστιάνο) στο Χρυσό Παπούτσι (6 για το Μέσι και 4 για τον Κριστιάνο). Ο Αργεντινός έχει 34 τίτλους συλλόγων, ένα από την ομάδα U-20 της Αργεντινής και έναν χρυσό oλυμπιακό μετάλλιο, ενώ ο Πορτογάλος για 30 με ομάδες και δύο με την εθνική Πορτογαλίας.

H "τιτανομαχία" μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ισπανικών εφημερίδων, αφού οι φιγούρες του Αργεντίνου και του Πορτογάλου σταρ κοσμούν τα πρωτοσέλιδα.

"Η πολυαναμενόμενη μονομαχία" σχολιάζει η AS με τους δύο ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο φόντο του καταλανικού γηπέδου.

Η μαδριλένικη Marca αναφέρει "Όπως τους παλιούς καιρούς" και δείχνει την ανυπομονησία της για την αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Γιουβέντους.

Η Mundo Deportivo παρουσιάζει τα χρυσά παπούτσια και τις χρυσές μπάλες των Μέσι και Ρονάλντο, ενώ γράφει στο πρωτοσέλιδό της "Η μάχη επιστρέφει".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News