Στους «16» του Champions League Tσέλσι και Σεβίλλη

Ποδόσφαιρο
Στους «16» του Champions League Tσέλσι και Σεβίλλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκη με 2-1 επί της Ρεν και της Κράσνονταρ αντίστοιχα…

Η Τσέλσι πέρασε από την Γαλλία σε βάρος της Ρεν (1-2) με γκολ στο 91’ και στα νοκ-άουτ του Champions League, όπως και η Σεβίλλη με τη νίκη με το ίδιο σκορ στην Κράσνονταρ.

Αν και στο δεύτερο μέρος το… παράκανε με τη συντήρηση δυνάμεων ενόψει Τότεναμ στην Premier League, η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ νίκησε για δεύτερη φορά την Ρεν και εξασφάλισε την παρουσία της στα νοκ-άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης. Νίκη με 1-2 στις καθυστερήσεις και για την Σεβίλλη, η οποία λύγισε την Κράσνονταρ στην Ρωσία και στα τελευταία δύο ματς του group θα κριθεί ποια ομάδα θα περάσει ως πρώτη στους «16».

Στην πρώτη φάση του ματς (4’), ο Βέρνερ έχασε το άχαστο, καθώς ολομόναχος από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα.. έξω από το γήπεδο. Η Τσέλσι πάντως ήταν καλή, πίεσε την πρωτοεμφανιζόμενη στη διοργάνωση και στο 22’ ήρθε το γκολ στην κόντρα όταν ο Μάουντ ακολούθησε, έκοψε, είδε και έβγαλε μπαλιά 40 μέτρων στον Χάντσον-Οντόι, ο οποίος έκανε τα μέτρα και στο τετ-α-τετ νίκησε τον Γκομίς. Ο παίκτης που έδωσε την ασίστ έχασε την ευκαιρία στο 29’ καθώς ο keeper των γηπεδούχων απέκρουσε το κοντινό πλασέ του και το 0-1 έμεινε για το πρώτο μέρος αφού στις φάσεις που είχε η Ρεν, Σιλικί (32’) και Ντα Σίλβα (42’) δεν τα κατάφεραν.

Στην επανάληψη, η Τσέλσι έσβησε τη μηχανή και αυτό είχε αποτέλεσμα, όπως ήταν λογικό, να κινδυνεύσει. Στο 73’ ο Γκιρασί έριξε την πρώτη προειδοποιητική και ένα λεπτό μετά ο [πρώην keeper της Ρεν] Μεντί έσωσε την Τσέλσι πάνω στην γραμμή. Τελικά το 1-1 έγινε στο 85’ με κεφαλιά του Γκιρασί από κόρνερ, όμως δεν έμεινε μέχρι το φινάλε, αφού ο Ζιρού ύστερα από νέα τρελή χαμένη ευκαιρία του Βέρνερ καθάρισε με κεφαλιά στο 91’ για τους Μπλε (1-2).

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σεβίλλη επικράτησε της Κράσνοναρ, με 1-2 και προκρίθηκε μαθηματικά στη φάση των «16» του Champions League. Οι Ανδαλουσιανοί άνοιξαν το σκορ στο 4ο λεπτό, με τον Ιβάν Ράκιτιτς να βρίσκει δίχτυα στην πρώτη ευκαιρία. Ο Κροάτης επωφελήθηκε από ένα διώξιμο του Κάιο και έξω απο την περιοχή και με φοβερό σουτ με τη μία, βρήκε τη γωνία (0-1).

Οι Ρώσοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Καμπελά στο 49’, με τον Κουντέ να σώζει την τελευταία στιγμή την ομάδα του, ωστόσο η Κράσνονταρ έκανε τελικά το 1-1 στο 55΄με τον Βάντεσρον να νικάει τον Βάτσλικ και τον Κουντέ, που προσπάθησε να σώσει ξανά. Το νικητήριο γκολ για τη Σεβίλλη σημείωσε ο Μουνίρ Ελ Χανταντί στο 94’, κατεβάζοντας τη μπάλα μέσα στην περιοχή και εκτελώντας για το τελικό 1-2.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News