Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0: Το σκορ αδικεί την προσπάθειά του...

Ποδόσφαιρο
Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0: Το σκορ αδικεί την προσπάθειά του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από δικό του λάθος το πρώτο γκολ, λίγο πριν το τέλος το δεύτερο...

Την ήττα με 2-0 από την Πόρτο, την οποία βάσει εικόνας θα μπορούσε να αποφύγει, γνώρισε ο Ολυμπιακός στο «Ντραγκάο».

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά από την πρώτη πάσα και αυτή η τακτική τους βγήκε σε καλό, καθώς μόλις στο 11’ από λάθος κοντρόλ του Μπουχαλάκη, προήλθε πολύ νωρίς και άδοξα το 1-0 από τον Βιέιρα προ κενής εστίας, καθώς ούτε ο Εμβιλά κατάφερε να διορθώσει το σφάλμα του συμπαίκτη του.

Οι Πειραιώτες ισορρόπησαν και έγιναν πιο απειλητικοί σταδιακά, παίζοντας πιο στρωτά και έχοντας οριακά υπέρ τους την κατοχή της μπάλς σε σημαντικό μέρος του α’ ημιχρόνου. Μέχρι την ανάπαυλα οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές στιγμές.

Ο Ολυμπιακός την κεφαλιά του Ελ Αραμπί (20’), που έφυγε από τα νώτα της αντίπαλης άμυνας, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μαρτσεσίν μετά την κεφαλιά του. Στο 40’ οι «ερυθρόλευκοι» καρδιοχτύπησαν τους «δράκους», με τον Ραντζέλοβιτς να κάνει κεφαλιά-πάσα για τον Ελ Αραμπί και τον Αργεντινό γκολκίπερ να απομακρύνει, προτού ο Βαλμπουενά πλησιάσει στο γκολ με κρέμασμα, αλλά του είπε «όχι» ο Εμπεμπά. Η Πόρτο είχε πολύ καλή στιγμή στο 33' με τον Μαρεγκά να γυρίζει για τον Ολιβέιρα, προτού διώξει με τη δεύτερη η άμυνα της ελληνικής ομάδας, ενώ η καλύτερη ήταν στο 28' όταν ο Σα σταμάτησε τον Μαρεγκά.

Αισθητά καλύτερη ήταν η εκκίνηση του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος. Πάτησε καλά από την αρχή, δεν άφησε τον χρόνο να περάσει τζάμπα και δεν άργησε να απειλήσει. Με το σουτ του Ραντζέλοβιτς με το αριστερό να βγάζει ο Μαρτσεσίν στο 52’. Μια ήττα με 1-0 εννοείται ότι δεν θα ήταν θετικό αποτέλεσμα, αλλά ούτε και καταδικαστικό. Πάντως, οι Πειραιώτες κυνήγησαν επέμειναν για την ισοφάριση και ο Μαρτίνς έβαλε τον Φορτούνη αντί του Μασούρα στο 53ο λεπτό. Από εκείνο το διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν πιο επιθετικοί και πίεσαν, κλείνοντας στην περιοχή της την Πόρτο, που είχε αρκετά παθητικό ρόλο σε αυτό το διάστημα. Ωστόσο, κάτι έλειπε από την ελληνική ομάδα στην τελική προσπάθεια.

Τα σχέδια του Ολυμπιακού και του Μαρτίνς πήγε πίσω μετά τις μαζεμένες αλλαγές των δύο ομάδων στο 70’. Αφού έπειτα έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τη φόρα που είχαν πάρει και βολεύτηκαν οι «δράκοι» που πορεύτηκαν σε εκείνο το διάστημα με στόχο να ροκανίσουν τον χρόνο, αφού είχαν προίκα το 1-0.

Και εκεί που ο Ολυμπιακός κυνηγούσε το γκολ της ισοφάρισης δέχθηκε το 2-0 στο 85’ από τον Ολιβέιρα στο 85’ και κάπου εκεί, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά, Πέπε, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Ουρίμπε, Σέρτζιο Ολιβέιρα (89’ Μπαρό), Φάμπιο Βιεϊρά (60’ Νακαζίμα), Κορόνα (69’ Εβανίλσον), Οτάβιο (69’ Γκρούιτς), Μαρεγκά.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέντο, Σισέ, Χολέμπας (70’ Βινάγκρε), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (84’ Πέπε), Μασούρας (53’ Φορτούνης), Βαλμπουενά (84’ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (70’ Μπρούμα), Ελ Αραμπί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News