default-image

Champions League: Η UEFA απέκλεισε λόγω κορωνοϊού τη Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ποδόσφαιρο
Champions League: Η UEFA απέκλεισε λόγω κορωνοϊού τη Σλόβαν Μπρατισλάβας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Σλοβάκοι ήταν το φαβορί αλλά ο κορωνοϊός τους άφησε εκτός Ευρώπης

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας αποκλείστηκε από το Champions League, λόγω θετικού κρούσματος κορονοϊού, καθώς δεν βρέθηκε λύση στο θέμα διεξαγωγής του αγώνα με την ΚΙ Κλάκσβικ. Η UEFA αποφάσισε η ομάδα από τα Νησιά Φερόε να προκριθεί στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας ταξίδεψε από την Σλοβακία στο Τορχσβαν, πρωτεύουσα των Νησιών Φερόε, προκειμένου να παίξει με την ΚΙ Κλάκσβικ, την πρωταθλήτρια της χώρας. Κατά την άφιξη τους διαπιστώθηκε ότι ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Το παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο για τις 19 Αυγούστου αναβλήθηκε.

Η κυβέρνηση επέβαλλε στους Σλοβάκους καραντίνα για 14 μέρες, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Ζητήθηκε παράλληλα να έρθει αποστολή από τις ακαδημίες για να παίξει το παιχνίδι. Οι Σλοβάκοι αντέδρασαν, ήθελαν να παίξουν οι υγιείς ποδοσφαιριστές και κατηγορούσαν τις αρχές ότι δεν τους άφησαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Μάλιστα σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες, η αποστολή της Σλόβαν έσπασε την καραντίνα που είχε επιβληθεί.

Το αμέσως επόμενο τμήμα της ομάδας δεν ερχόταν, καθώς οι ποδοσφαιριστές φοβήθηκαν την πιθανότητα να προσβληθούν και αυτοί από τον ιό, μέσω του φυσικοθεραπευτή. Την λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα έδωσε η UEFA, η οποία απέκλεισε την Σλόβαν Μπρατισλάβας από το Champions League. Έτσι η ΚΙ Κλάκσβικ θα παίξει κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις για τον δεύτερο προκριματικό του Champions League.

Με βάση τον νέο κανονισμό της UEFA, οι ομάδες που διαπιστώνεται ότι έχουν θετικό κρούσμα στην αποστολή τους, όταν παίζουν εκτός έδρας, θα αποβάλλονται αυτόματα. Αυτό συνέβη ήδη με τις δύο ομάδες του Κοσσόβου, Ντρίτα και Πριστίνα, οι οποίες αποκλείστηκαν άνευ αγώνος από τον προ-προκριματικό γύρο του Champions και του Europa League αντίστοιχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News