default-image

Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν Μονάχου!

Ποδόσφαιρο
Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν Μονάχου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Γερμανοί είχαν και πάλι…. ψυχρό αίμα και επικράτησαν με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας

Μια τέλεια καλοκουρδισμένη γερμανική μηχανή, όπως αυτή της Μπάγερν Μονάχου, έδειξε την υπεροπλία της απέναντι στα πολυδιαφημισμένα αστέρια της Παρί Σεν Ζερμέν και στέφθηκε πανάξια πρωταθλήτρια Ευρώπης! Οι Βαυαροί επικράτησαν με 1-0 στον τελικό που έγινε στο άδειο λόγω COVID-19 «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας και κατέκτησαν το 6ο πρωτάθλημα Ευρώπης της ιστορίας τους (τα προηγούμενα 1974, 1975, 1976, 2001, 2013). Το χρυσό γκολ απέναντι στην Παρί μάλιστα το πέτυχε ένας… Γάλλος, ο Κίνγκσλεϊ Κομάν!

Σε γενικές γραμμές στο α’ ημίχρονο η Παρί Σεν Ζερμέν είχε την υπεροχή, δημιούργησε φάσεις αλλά θα μπορούσε να έχει δεχτεί και γκολ, καθώς η ποιότητα του Λεβαντόφσκι δημιούργησε κινδύνους στην εστία του Κέιλορ Νάβας. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τους Γάλλους στο 18’. Ο Νεϊμάρ πλάσαρε από τα αριστερά τον Νόιερ, ο Γερμανός τερματοφύλακας δήλωσε παρών σε μία σημαντική απόκρουση.

H Μπάγερν απείλησε για να προηγηθεί στο 22’ όταν ο Λεβαντόφσκι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι ενώ ο Πολωνός φορ ήταν ο δημιουργός και της επόμενης φάσης του αγώνα στο 31’, όταν έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Νάβας είναι σε ετοιμότητα. Το ημίχρονο έκλεισε με μεγάλη ευκαιρία για την Παρί, όταν έγινε λάθος στην άμυνα της Μπάγερν, ο Εμπαμπέ μπήκε στην περιοχή, αλλά δεν τελείωσε όπως έπρεπε την φάση.

Η επανάληψη ξεκίνησε με νευρικότητα, σκληρά μαρκαρίσματα και εντάσεις μεταξύ των παικτών, με τον Γκνάμπρι να έχει πολλά νεύρα, να κλωτσά τον Νεϊμάρ και να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα, όπως στη συνέχεια και ο Παρέδες που έσπρωξε τον Γερμανό. Κι εκεί που το παιχνίδι έδειχνε να γίνεται εκατέρωθεν συντηρητικό, ήρθε το γκολ για την Μπάγερν. Ο Κίμιχ σέντραρε, τα μαρκαρίσματα στην περιοχή της Παρί χάθηκαν και έμεινε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι ο Κομάν, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ «πάγωσε» την ομάδα του Τούχελ και στα επόμενα λεπτά οι Βαυαροί είχαν δύο ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» τον τελικό. Στο 61’ ο Λεβαντόφσκι έκανε την προβολή αλλά ο Κιμπεπέ απομάκρυνε την μπάλα την τελευταία στιγμή ενώ στο 63’ ο Κομάν παραλίγο να κάνει εκ νέου τη ζημιά αλλά αυτή τη φορά ήταν ο Τιάγκο Σίλβα που έδιωξε τον κίνδυνο.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Μπάγερν έβγαζε τεράστια σιγουριά στο παιχνίδι της, σε αντίθεση με την Παρί, που προσπαθούσε μόνο με την ατομική ποιότητα των παικτών της να δημιουργήσει κάτι αξιόλογα επιθετικά, χωρίς να τα καταφέρει. Ακόμα και σε απλές συνθήκες επίθεσης, η Παρί έδειχνε να πελαγοδρομεί ενώ και οι αλλαγές του Τούχελ χάθηκαν στην μετριότητα…

Ωστόσο στο 92’ χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Νεϊμάρ αλλά η πλάστιγγα οριστικά είχε γείρει προς την πλευρά των Γερμανών, που κατέκτησαν και πάλι μετά από επτά χρόνια το Champions League…

ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Μπερνάτ (80’ Κουρζάουα), Παρέδες (65’ Βεράτι), Ντι Μαρία (80’ Τσούπο-Μότινγκ) , Ερέρα (72’ Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπόατενγκ (25’ λ.τ. Σίλε), Ντέιβις, Τιάγκο Αλκάνταρα (86’ Τολισό), Γκορέτσκα, Κομάν (68’ Πέρισιτς), Γκνάμπρι (68’ Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόβσκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News