default-image

Πέρασαν Μπάρτσα και Μπάγερν και...τώρα οι δυο τους!

Ποδόσφαιρο
Πέρασαν Μπάρτσα και Μπάγερν και...τώρα οι δυο τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μέσι κέρδισε μόνος του (3-1) τη Νάπολι ενώ η Μπάγερν επικράτησε με νέο περίπατο (4-1) της Τσέλσι...

Μπαρτσελόνα και Μπάγερν κέρδισαν (η Μπάγερν πιο εύκολα) με 3-1 και 4-1 αντίστοιχα Νάπολι και Τσέλσι, πέρασαν στους "8" του Champions League και θα αναμετρηθούν στη Λισαβόνα στο πιο "καυτό" ζευγάρι των προημιτελικών (σε νοκ άουτ βεβαιως ματς).

Με τον Λιονέλ Μέσι αφηνιασμένο, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-1 τη Νάπολι και πέρασε στους «8» του Champions League με συνολικό σκορ, 4-2. Την Μπάγερν θα βρουν μπροστά τους οι Καταλανοί.

Στο 2ο μόλις λεπτό, ο Πικέ έκανε λάθος και ο Μέρτενς από πλάγια αριστερά έκανε με τη μία το γύρισμα αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Τερ Στέγκεν και στο  10’ μετά από κόρνερ του Ράκιτιτς, ο Λενγκλέ με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Μάλιστα στο 23ο λεπτό, ο Μέσι έμεινε όρθιος στα δεξιά της περιοχής, πέρασε δύο παίκτες, έπεσε από το μαρκάρισμα αλλά σηκώθηκε και πλάσαρε πανέμορφα για το 2-0 και στο 30’ ήρθε και 3ο γκολ για τους Καταλανούς το οποίο όμως ακυρώθηκε. Αρχικά ο Άλμπα γύρισε για τον Σουάρες κι εκείνος πλάσαρε με τον Οσπίνα να λέει όχι και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντε Γιονγκ σήκωσε για τον Μέσι, που κατέβασε με το στήθος και πλάσαρε ιδανικά. Ωστόσο ο Τσακίρ και οι βοηθοί του ανακάλυψαν χέρι στο VARκαι ακύρωσαν το γκολ αλλά όλα τα ριπλέι έδειξαν να μην υπάρχει παράβαση.

Όμως στο 41’ ο Mέσι έβαλε το πόδι του μπροστά από τον Κουλιμπαλί, ο οποίος δεν έβλεπε και προσπάθησε να διώξει την μπάλα. Αντ' αυτού κλώτσησε τον Αργεντινό και ο Τσακίρ μετά από χρήση του VARέδωσε το πέναλτι. Ο Σουάρες το μετέτρεψε σε γκολ κι έκανε το 3-0.

Και στο 45+4’ ο Μέρτενς τσίμπησε την μπάλα, ο Ράκιτιτς τον χτύπησε χαμηλά και ο Τούρκος ρέφερι έδωσε το πέναλτι με τον Ινσίνιε να μειώνει σε 3-1 από την άσπρη βούλα.

Στο 53ο λεπτό ο Ινσίνιε πήρε την κεφαλιά από κοντά αλλά ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε, ενώ στο 70’ η γυριστή κεφαλιά του Λοσάνο πέρασε έξω και στο 81’ ακυρώθηκε γκολ του Μίλικ για οφσάιντ.

Στο 85ο λεπτό το σουτ του Λοσάνο έξυσε το δοκάρι του Τερ Στέγκεν ο οποίος στο 90+4' έσωσε μετά από γύρισμα του Ντι Λορέντζο από δεξιά. 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Άλμπα, Λενγκλέ, Πικέ, Σέρχι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Ντε Γιονγκ, Μέσι, Σουάρες (90+2’ Φίρπο), Γκριεζμάν (84’ Μόντσου)

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ρουί, Κουλιμπαλί, Μανωλάς, Ντι Λορέντζο, Ντέμε (46’ Λομπότκα), Ζιελίνσκι, Ρουίθ (79’ Ελμάς), Μέρτενς, Καγιεχόν, Ινσίνιε (79’ Μίλικ)

                                         Νέος περίπατος της Μπάγερν

Πάρτι πρόκρισης μέσα στο Μόναχο για την Μπάγερν. Οι Βαυαροί κέρδισαν την Τσέλσι με 4-1 και καθάρισαν εύκολα καθώς είχαν επικρατήσει και στο Λονδίνο με 3-0. Την Μπαρτσελόνα θα βρουν στα προημιτελικά οι Γερμανοί.

Στο 8ο λεπτό ο Καμπαγιέρο ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι, ο ρέφερι έδωσε το πέναλτι και ο Πολωνός εκτέλεσε άψογα για το 1-0. Στο 14ο λεπτό, ο Μίλερ έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά λίγο έξω και στο 24’ ο Λεβαντόφσκι άνοιξε δεξιά στον Πέρισιτς κι εκείνος από κοντά πλάσαρε για το 2-0 ενώ ο Χάντσον Οντόι σκόραρε στο 28' με το γκολ να ακυρώνετε 

Στο 31ο λεπτό το σουτ του Γκνάμπρι πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 44’ ο Έμερσον έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Νόιερ δεν έδιωξε σωστά και ο Έιμπραχαμ από κοντά πλάσαρε για το 2-1.

Στο 49ο λεπτό, ο Μάουντ πάτησε περιοχή από αριστερά αλλά πλάσαρε πάνω στον Νόιερ και στο 54’ ο Ντέιβις κόπηκε από τον Ζουμά.

Στο 61’ ο Ντέιβις έβγαλε τη σέντρα από αριστερά αλλά ο Μίλερ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, ενώ στο 69’ ο Καμπαγιέρο μπλόκαρε την καρφωτή κεφαλιά του Αλάμπα. Στο 73’ το σουτ του Κοουτίνιο έφυγε λίγο έξω όπως κι εκείνο του Τζέιμς στο επόμενο λεπτό και στο 76’ ο Λεβαντόφσκι σέντραρε από αριστερά και ο Τολισό εξ επαφής πλάσαρε στην κίνηση για το 3-1.

Και μάλιστα στο 84ο λεπτό μετά από κόρνερ, ο Λεβαντόφσκι έκανε το 4-1 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Οντριοθόλα από δεξιά.  

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μπόατενγκ (64’ Ζίλε), Κίμιχ (73’ Οντριοθόλα), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τιάγκο (73’ Τολισό), Γκνάμπρι (81’ Χάβι Μαρτίνεθ), Μίλερ, Πέρισιτς (64’ Κοουτίνιο), Λεβαντόφσκι

ΤΣΕΛΣΙ: Καμπαγιέρο, Έμερσον, Κρίστενσεν, Τζέιμς, Ζουμά, Καντέ, Κόβασιτς, Μπάρκλεϊ, Χάντσον Οντόι, Μάουντ, Έιμπραχαμ (81’ Ζιρού)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News