default-image

Ο Ελ Αραμπί έστειλε τον Ολυμπιακό στο Europa League!

Ποδόσφαιρο
Ο Ελ Αραμπί έστειλε τον Ολυμπιακό στο Europa League!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μαροκινός με εύστοχο πέναλτι λίγο πριν το φινάλε έφερε τη λύτρωση με 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα

Τελικός στον αγωνιστικό χώρο και γιορτή στις κερκίδες λόγω των αδελφικών σχέσεων των οπαδών των δύο ομάδων ήταν ο αποψινός αγώνας στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ερυθρό Αστέρα.

Ένας τελικός που είχε μεγάλο νικητή με 1-0 τον Ολυμπιακό, ένα αποτέλεσμα που έφερε τους ερυθρόλευκους στην 3η θέση του ομίλου πίσω από Μπάγερν και Τότεναμ και τους έστειλε στους «32» του Europa League. Χρυσός σκόρερ ήταν ο Ελ Αραμπί με εύστοχο πέναλτι λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης…

Στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ήταν και εκείνος που κινδύνεψε σοβαρά να μείνει πίσω στο σκορ, με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει χαμένο πέναλτι! Σε μία από τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις των Σέρβων στο 40ο λεπτό, ο Γκιλιέρμε προσπάθησε να ανακόψει τον Μάριν αλλά τον ανέτρεψε καθαρά εντός περιοχής. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Γκόμπελιτς αλλά προς ανακούφιση των φίλων του Ολυμπιακού έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε αρκετές επισκέψεις και επικίνδυνες στιγμές μπροστά στα καρέ του Μπόριαν, με μοιραίους Καμαρά, Ποντένσε, Ελαμπντελαουί και Ελ Αραμπί.

Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός πήρε κι άλλα μέτρα στο γήπεδο και ουσιαστικά έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Οι Ποντένσε και Γκιλιέρμε έφτασαν αρχικά κοντά στο γκολ αλλά ακόμα μεγαλύτερη ήταν η στιγμή στο 60ο λεπτό, όταν μετά τη σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, η γεμάτη κεφαλιά του Ελ Αραμπί σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Ποντένσε και Ελ Αραμπί έγιναν και στα επόμενα λεπτά απειλητικοί για την εστία του Μπόριαν, με τον τερματοφύλακα του Ερυθρού Αστέρα να κρατά το «μηδέν». Όσο περνούσαν τα λεπτά, το άγχος βάραινε τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, με τους φιλοξενούμενους να παλεύουν με νύχια και με δόντια για να σταματήσουν τις ερυθρόλευκες επιθέσεις προς τα καρέ τους. Κι εκεί που όλα έμοιαζαν να χάνονται για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 86’ ένα υπέρ του πέναλτι για χέρι στο οποίο υπέπεσε ο Γιαντέρ εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε με αποφασιστικότητα ο Ελ Αραμπί και σημειώνοντας το 1-0, ήταν εκείνος που έστειλε τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Γκιλιέρμε, Καμαρά (61’ Γκερέρο), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας (70’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόριαν, Γκόμπελιτς, Ρόντιτς (83’ Γιαντέρ), Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Πέτροβιτς, Ίβανιτς, Βουκάνοβιτς (65’ Μποάκιε), Γκαρσία, Μάριν, Τομανέ (58’ Φαν λα Πάρα)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News