default-image

Champions League: Πρόκριση με πρωτιά η Μπαρτσελόνα, πέρασε και η Λειψία

Ποδόσφαιρο
Champions League: Πρόκριση με πρωτιά η Μπαρτσελόνα, πέρασε και η Λειψία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει τα υπόλοιπα... εισιτήρια

Μεγάλα παιχνίδια έγιναν χθες για την 5η αγωνιστική του Champions League στους ομίλους 5 ως 8. Η Μπαρτσελόνα πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση και μάλιστα ως πρώτη στον όμιλο, ενώ το… εισιτήριο εξασφάλισε από χθες και η Λειψία.

«Σφαγή» στον 5ο όμιλο, μετά το χθεσινό 1-1 της Λίβερπουλ με τη Νάπολι, ενώ για το 7ο γκρουπ Λιόν και Ζενίτ θα διεκδικήσουν μια θέση στο… όνειρο.

Τέλος, όλα είναι ανοιχτά και στον 8ο, όπου Άγιαξ, Βαλένθια και Τσέλσι θα «κονταροχτυπηθούν» μέχρι τέλους.

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Η Νάπολι πήρε την ισοπαλία μέσα στο «Ανφιλντ» με 1-1 και θεωρητικά έχει το ευκολότερο έργο στην 6η και τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου, αφού υποδέχεται την Γκενκ, την ώρα που η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ Λίβερπουλ θα παίζει τελικό με την Σάλτσμπουργκ που επικράτησε στο Βέλγιο με 4-1 και τώρα θέλει μόνο νίκη απέναντι στην αγγλική ομάδα για να προκριθεί. Ο Μέρτενς άνοιξε το σκορ απέναντι σε μια νωθρή Λίβερπουλ, που ισοφάρισε με τον Λόβρεν στο 65’. Η Σάλτσμπουργκ με δύο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους, άνοιξε τον δρόμο για το 4-1 επί της Γκενκ.

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ένα μέτωπο έκλεισε, αλλά ένα ακόμη μένει ορθάνοιχτο στον έκτο όμιλο του Champions League. Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση νικώντας άνετα την Ντόρτμουντ με 3-1 στο «Καμπ Νου» με τον Λιονέλ Μέσι να έχει ένα γκολ και δύο ασίστ στην 700η συμμετοχή του με την ομάδα.

Η Ίντερ πέρασε με 3-1 από την Πράγμα απέναντι στην Σλάβια με τους Λαουτάρο Μαρτίνες και Ρομέλου Λουκάκου να κάνουν θαύματα και έτσι ισοβαθμεί με την Μπορούσια στην δεύτερη θέση. Οι «νερατζούρι» με νίκη επί της «Μπάρτσα» στο Μιλάνο θα είναι σίγουρα στους «16», ενώ οι Βεστφαλοί, που υποδέχονται την Σλάβια, χρειάζονται πλέον καλύτερο αποτέλεσμα από την Ίντερ για να μην περιοριστούν στην «μεταπήδηση» στο Europa League.

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Η Λειψία σε ένα δραματικό ματς κόντρα στη Μπενφίκα, που βρέθηκε να προηγείται 0-2, κατάφερε να πάρει ισοπαλία 2-2 και να περάσει και μαθηματικά στην επόμενη φάση. Η Μπενφίκα... αυτοκτόνησε κι έχει ελπίδες μόνο για το Europa League πλέον, ενώ τα πάντα στον όμιλο είναι ανοικτά για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Λιόν και Ζενίτ.

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Στον τελευταίο όμιλο γίνεται... σφαγή, μετά την εύκολη νίκη του Άγιαξ (2-0) επί της Λιλ στη Γαλλία. Οι Ολλανδοί πήγαν στους 10 βαθμούς, αλλά ακόμα δεν έχουν περάσει και μαθηματικά, αφού Βαλένθια και Τσέλσι έχουν από 8 βαθμούς μετά το μεταξύ τους 2-2 χθες το βράδυ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News