default-image

Champions League: Το όνειρο έγινε εφιάλτης για τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Champions League: Το όνειρο έγινε εφιάλτης για τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 0-2 στο 19’ αλλά στη συνέχεια η Τότεναμ το γύρισε και τον νίκησε με 4-2

Από τον παράδεισο στην κόλαση βρέθηκε ο Ολυμπιακός, καθώς με εκπληκτικό ξεκίνημα στο ματς προηγήθηκε 0-2 αλλά τελικά γνώρισε την ήττα στο Λονδίνο με 4-2 από την Τότεναμ!

H μείωση του σκορ στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου από τραγικό λάθος του Μεριά ήταν καθοριστική, καθώς η αγγλική ομάδα μπήκε στο β’ ημίχρονο με άλλη ψυχολογία και έκανε την ανατροπή.

Με αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με την ήττα του Ερυθρού Αστέρα με 0-6 από την Μπάγερν, το παιχνίδι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής στο Καραϊσκάκη με τους Σέρβους θα κρίνει την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League. Σε αυτό το ματς ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη για να προσπεράσει τον Ερυθρό Αστέρα και να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Το άλλο ματς της τελευταίας αγωνιστικής Μπάγερν-Τότεναμ θα είναι αδιάφορο βαθμολογικά, αφού η Μπάγερν έχει προκριθεί πλέον στους "16" ως πρώτη και η Τότεναμ ως δεύτερη από τον όμιλο.

Όσον αφορά το αποψινό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έκανε στο «Tottenham Hotspur Stadium» μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές εκκινήσεις των τελευταίων ετών, έβαλε δύο γρήγορα γκολ και είχε και άλλες απειλητικές στιγμές προς την εστία των Λονδρέζων. Στο 9’ με εξαιρετικό σουτ έκανε το 0-1 ο Ελ Αραμπί ενώ στο 20’ ο Σεμέδο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στα καρέ της Τότεναμ και έκανε το 0-2!

Οι ερυθρόλευκοι είχαν και δύο εξαιρετικά σουτ από Μασούρα και Μερία και με εξαίρεση μία επικίνδυνη στιγμή με κεφαλιά του Σον όπου απέκρουσε ο Σα στο 13ο λεπτό, δεν είχαν νιώσει πίεση. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους όμως, μια άτυχη στιγμή όμως του Μεριά που πήγε να διώξει αλλά δεν βρήκε τη μπάλα, έφερε τη μείωση του σκορ 1-2 από την Τότεναμ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με νέα δεδομένα. Αυτό φάνηκε και στην αρχή της επανάληψης, με τον Χάρι Κέιν στο 50’ να ισοφαρίζει 2-2 και το ματς… ξεκινούσε από την αρχή. Στην ισοφάριση ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για φάουλ του Μόουρα στον Τσιμίκα ενώ αξίζει να τονιστεί ότι ένα Ball Boy έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην φάση, καθώς επέστρεψε γρήγορα τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η Τότεναμ πανηγύριζε το 2-2!

Η ομάδα του Μουρίνιο είχε ανεβάσει πλέον την απόδοσή της αλλά και ο Ολυμπιακός προσπαθούσε στις αντεπιθέσεις να είναι επικίνδυνος. Δεν άντεξε όμως στην πίεση και στο 75’ οι γηπεδούχοι άλλαξαν εξαιρετικά τη μπάλα και ο Οριέ που ήταν ο τελικός αποδέκτης την έστειλε στα δίχτυα για την ολική ανατροπή με 3-2 και τα πράγματα έγιναν πολύ πιο δύσκολα στο 77’ όταν με κεφαλιά ο Κέιν διαμόρφωσε το 4-2.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γκασανίγκα, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Ντάιερ (29’ Έρικσεν), Γουίνκς, Ντέλε Άλι (83’ Ντομπελέ), Μόουρα (61’ Σισοκό), Σον, Κέιν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Καμαρά, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (74’ Βαλμπουενά), Ποντένσε (79’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Αραμπί (85΄Γκερέρο).

Ερ.Αστέρας-Μπάγερν   0-6

Τότεναμ-Ολυμπιακός    4-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Μπάγερν        15

2.Τότεναμ          10

3.Ερ.Αστέρας    3

4.Ολυμπιακός   1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (11/12)

Μπάγερν-Τότεναμ

Ολυμπιακός-Ερ. Αστέρας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News