default-image

Θαύμα Τότεναμ, με γκολ στην εκπνοή πέρασε στον τελικό!

Ποδόσφαιρο
Θαύμα Τότεναμ, με γκολ στην εκπνοή πέρασε στον τελικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος απίστευτος ημιτελικός στο Champions League, έμεινε έξω ο Άγιαξ, εμφύλιος Τότεναμ-Λίβερπουλ για την κούπα του Champions League

Ανεπανάληπτες στιγμές χάρισε και πάλι το Champions League με την Τότεναμ με γκολ στην εκπνοή (χατ-τρικ ο απίστευτος Λούκας Μόουρα) νίκησε 2-3 τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ σε αγγλικό εμφύλιο.

Η Τότεναμ έχοντας το εις βάρος της 0-1 από το πρώτο ματς, βρέθηκε να χάνει και με 2-0 απόψε στην Ολλανδία και μόνο ένα θαύμα θα την οδηγούσε στον τελικό του Σαββάτου 1 Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης.

Αυτό το θαύμα το έκανε η ομάδα του Ποτσετίνο, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή με χατ-τρικ τον Λούκας Μόουρα, με τον Βραζιλιάνο να σημειώνει και τα τρία γκολ της ομάδας του στο β’ ημίχρονο!

Έτσι ο τελικός θα είναι αγγλικός εμφύλιος, καθώς μετά το έπος της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα, άπαντες καθηλώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και από το έπος της Τότεναμ και όλος ο κόσμος απόλαυσε εικόνες και συναισθήματα που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να χαρίσει…

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Άγιαξ, καθώς σε μια από τις πρώτες του επισκέψεις στα καρέ της Τότεναμ άνοιξε το σκορ! Αρχικά στο 4’ ο Λιορίς έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Τάντιτς και μετά την εκτέλεση του κόρνερ ήρθε το 1-0. Ο Ντε Λιχτ ήταν εκείνος που πήρε την κεφαλιά και έδωσε προβάδισμα στον Άγιαξ. Για την Τότεναμ τα πράγματα δυσκόλεψαν και ήθελε οπωσδήποτε να σκοράρει για να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης. Μάλιστα, στο 6’ είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Ο Σον μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Ονανά και εν συνεχεία ο Έρικσεν πλάσαρε αλλά η άμυνα του Άγιαξ έδιωξε. Στα επόμενα μάλιστα λεπτά οι Λονδρέζοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν με Σον και Έρικσεν.

Στις ευκαιρίες απάντησε στο 30’ ο Άγιαξ με τον Τάντιτς, με το σουτ που επιχείρησε να μην βρίσκει στόχο για λίγα εκατοστά. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και σε μία αντεπίθεση των Ολλανδών στο 35’ έγινε το 2-0, με τη μπάλα να πηγαίνει στον Τάντιτς στα αριστερά, αυτός την κατάλληλη στιγμή τη γύρισε στον Ζίγεχ που με πανέμορφο πλασέ την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα. Το 2-0 ήταν ένα ισχυρό προβάδισμα για τον Άγιαξ στο β’ ημίχρονο ωστόσο η Τότεναμ μπήκε αποφασισμένη να κυνηγήσει όσες ελπίδες είχε και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να βάλει… φωτιά στο παιχνίδι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούκας Μόουρα.

Στο 54’ ο Ντέλε Άλι έδωσε τρομερή ασίστ στον Βραζιλιάνο, εκείνος διεμβόλισε την ολλανδική άμυνα και μείωσε 2-1. Το παιχνίδι πλέον είχε αλλάξει τελείως μορφή και στο 58’ ήρθε η ισοφάριση 2-2! Αρχικά ο Ονανά σταμάτησε το πλασέ του Γιορέντε αλλά η άμυνα του Άγιαξ μπερδεύτηκε και ο Λούκας Μόουρα που καιροφυλακτούσε έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα.

Με το ισόπαλο 2-2 πλέον η Τότεναμ ήθελε άλλο ένα γκολ για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό ενώ ο Άγιαξ καλούνταν να συνέλθει για να αποφύγει το σοκ. Οι Ολλανδοί κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και να έχουν φάσεις με Ζίγεχ και Ντε Λιχτ, όπως και δοκάρι με τον Μαροκινό στο 80’.

Η Τότεναμ παρέμενε επικίνδυνη σε κάθε επιθετική της ενέργεια, αφού πλέον το παιχνίδι είχε πάρει άγρια ομορφιά ενώ μετά το 80’ ο Άγιαξ κλείστηκε στα καρέ του.

Στο 87' είχε διπλή χαμένη ευκαιρία η Τότεναμ με Βερτόνχεν (απόκρουση Ονανά με τη βοήθεια του δοκαριού και στη συνέχεια απομάκρυνση από τον Ντε Λιχτ πάνω στη γραμμή), ενώ και στο 88’ απείλησε με τον Σον.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Άγιαξ θα πάρει το εισιτήριο, ήρθε στο 96ο λεπτό το γκολ του Λούκας Μόουρα για να γίνει το 2-3 και έτσι να στείλει στον… παράδεισο την Τότεναμ, αποτελώντας ένα τεράστιο σοκ για τον Άγιαξ και τους οπαδούς του στο Άμστερνταμ.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Μαζραουί, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιόνγκ, Ζιγέχ, Σένε (59’ Βέλτμαν), Φαν ντε Μπέεκ, Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (67’ Σίνγκραβεν).

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λιορίς, Τρίπιερ (81’ Λαμέλα), Αλντερβάιρελντ, Βερτόγκεν, Ρόουζ (83’ Ντέιβις), Γουνιάμα (46’ Γιορέντε), Σισοκό, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Λούκας, Σον

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News