default-image

Πρόωρος τελικός απόψε: Μπαρτσελόνα- Λίβερπουλ στις 22:00

Ποδόσφαιρο
Πρόωρος τελικός απόψε: Μπαρτσελόνα- Λίβερπουλ στις 22:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έκτο τους τρόπαιο στο θεσμό διεκδικούν οι δύο ομάδες που αναμετρώνται στον πρώτο ημιτελικό του Champions League…

Για πολλούς είναι ο πρόωρος τελικός. Όχι μόνο επειδή πρόκειται για δύο μεγαθήρια, που αποδίδουν φέτος εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αλλά και επειδή εκτιμούν πως όποια επιβιώσει θα έχει τον πρώτο λόγο στον τελικό του Wanda Metropolitano απέναντι σε Άγιαξ ή Τότεναμ. Όπως και να’ χει, Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ κοντράρονται απόψε στο «Καμπ Νου» με στόχο το προβάδισμα πρόκρισης στο μεγάλο ματς της 1ης Ιουνίου, όπου μόνο μία από τις δύο θα μπορεί να διεκδικήσει την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» για έκτη φορά στην ιστορία της.

Οι «μπλαουγκράνα» έχοντας εξασφαλίσει από το Σάββατο μαθηματικά το πρωτάθλημα μπορούν να αφοσιωθούν πλέον ολοκληρωτικά στον μεγάλο στόχο του Champions League. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκούρασε για περίπου μια ώρα τον Λιονέλ Μέσι στο ματς με τη Λεβάντε και φυσικά θα τον επαναφέρει στην ενδεκάδα, ενώ ο Κουτίνιο έχει μεγάλο προβάδισμα για να βρίσκεται στο βασικό σχήμα απέναντι στην παλιά του ομάδα. Μοναδική απουσία, αλλά όχι σημαντική είναι αυτή του Ραφίνια.

Οι «Reds» συνέτριψαν 5-0 την Χάντερσφιλντ την Παρασκευή συνεχίζοντας να ελπίζουν σε στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι για να το εκμεταλλευτούν και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει μόνο στις υπηρεσίες του Άνταμ Λαλάνα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση, δίχως να σκέφτεται καν πως ακολουθεί το Σάββατο το δύσκολο εκτός έδρας ματς με τη Νιούκαστλ.

Πρόκειται για την ένατη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων. Η πρώτη τους συνάντηση ήταν στα ημιτελικά αλλά του Κυπέλλου UEFA το 1976, με τη Λίβερπουλ να προκρίνεται κερδίζοντας στη Βαρκελώνη (0-1) και 1-1 στη ρεβάνς. Το 2001 η ιστορία επαναλήφθηκε, με τις δύο ομάδες να ανταμώνουν ξανά στην ίδια φάση της ίδιας διοργάνωσης και με την ίδια κατάληξη, καθώς οι «κόκκινοι» απέσπασαν 0-0 στο «Καμπ Νου» και κέρδισαν 1-0 στο «Άνφιλντ». Την περίοδο 2001/02 κοντραρίστηκαν στη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League, με την «Μπάρτσα» να κερδίζει 3-1 στο Νησί και τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στον… δεύτερο γύρο. Το πιο πρόσφατο ραντεβού τους ήταν για τους «16» του Champions League, με τη Λίβερπουλ να νικά 2-1 στο «Καμπ Νου» και να περνά παρά την ήττα της στη ρεβάνς με 1-0.

Συνολικά η Μπαρτσελόνα μετρά 15 παρουσίες στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με επτά προκρίσεις στον τελικό. Σε 25 συναντήσεις με αγγλικές ομάδες σε διπλά ματς έχει προκριθεί 15 φορές και τις πέντε σερί τελευταίες. Ο απολογισμός της ως γηπεδούχου απέναντι σε ομάδες από το Νησί είναι 21 νίκες, 11 ισοπαλίες και 2 ήττες, αμφότερες από την αποψινή της αντίπαλο. Η Λίβερπουλ έχει οκτώ προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς φτάνοντας στα ημιτελικά. Το ίδιο ρεκόρ, 8-2, έχει σε διπλά ματς με ισπανικές ομάδες σε διπλά ευρωπαϊκά ματς. Στην Ισπανία οι Reds έχουν 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Πιθανές συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Αρτούρ, Ράκιτιτς, Μέσι, Κουτίνιο, Σουάρες.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

Πηγή: Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News