default-image

Μίλησαν οι… έδρες για Λίβερπουλ και Τότεναμ

Ποδόσφαιρο
Μίλησαν οι… έδρες για Λίβερπουλ και Τότεναμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβάδισμα γηπεδούχων στα δύο πρώτα ματς των προημιτελικών του Champions League που έγιναν επί αγγλικού εδάφους

Στην Αγγλία ήταν στραμμένα απόψε τα βλέμματα των φίλων του ποδοσφαίρου, με το Champions League να επιστρέφει στη δράση με τους δύο πρώτους προημιτελικούς.

Μάλιστα, οι έδρες μίλησαν, με την Λίβερπουλ να επικρατεί με 2-0 στο «Άνφιλντ» της Πόρτο, ενώ στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο νέο της εντυπωσιακό γήπεδο, η Τότεναμ επικράτησε με 1-0 της Mάντσεστερ Σίτι. Έτσι οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα πρόκρισης στους ημιτελικούς ενόψει των ρεβάνς που θα γίνουν την άλλη Τετάρτη 17 Απριλίου.

Στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ έκανε γεμάτο α’ ημίχρονο, καθώς τη βοήθησε το γρήγορο γκολ του Κεϊτά στο 5’. Ο Φιρμίνο στο 26’ έβαλε και δεύτερο γκολ, οι «κόκκινοι» είχαν κι άλλες ευκαιρίες αλλά και η Πόρτο απείλησε με τον επικίνδυνο Μαρεγκά. Ωστόσο το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος.

Στο Λονδίνο, ο αγγλικός εμφύλιος ανέδειξε νικήτρια την Τότεναμ χάρη στο γκολ του Σον στο 78ο λεπτό, με τα «σπιρούνια» να έχουν σε μεγάλη μέρα τον Γιορίς που απέκρουσε πέναλτι του Αγκουέρο στο 13’ ενώ δεν επηρεάστηκαν από την αποχώρηση του Κέιν λόγω τραυματισμού στο 56ο λεπτό. Στη φωτογραφία ο προπονητής της Τότεναμ, Μαουρίσιο Ποκετίνο με τον σκόρερ της ομάδας του.

Μεγάλα ματς αύριο

Αύριο στις 10 το βράδυ θα γίνουν δύο μεγάλα παιχνίδια σε Άμστερνταμ και Μάντσεστερ. Στην Ολλανδία ο Άγιαξ έχοντας τον ενθουσιασμό μετά την πρόκριση επί της Ρεάλ, τώρα παίζει με την Γιουβέντους για την οποία είναι ετοιμοπόλεμος ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στο άλλο ματς της βραδιάς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βρει απέναντί της την Μπαρτσελόνα, με πολλά αστέρια να αγωνίζονται στο «Ολντ Τράφορντ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News