default-image

Πέμπτη ήττα για ΑΕΚ στο Champions League, 0-2 από Άγιαξ

Ποδόσφαιρο
Πέμπτη ήττα για ΑΕΚ στο Champions League, 0-2 από Άγιαξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εφιάλτη έχει εξελιχτεί η φετινή πορεία της ΑΕΚ στο Champions League, γνωρίζοντας απόψε την ήττα στο ΟΑΚΑ με 0-2 από τον Άγιαξ, με την Ολλανδική ομάδα μάλιστα με αυτή τη νίκη να προκρίνεται στους "16" της διοργάνωσης.

Αυτή ήταν η 5η ήττα για τους "κιτρινόμαυρους" στη φετινή διοργάνωση, μένοντας στους μηδέν βαθμούς και δείχνοντας ότι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του Champions League ενώ έρχεται να προστεθεί στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα λόγω και της άσχημης πορείας στο πρωτάθλημα.

Μέχρι το 60ο λεπτό η ΑΕΚ δεν είχε αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα από το Άγιαξ, όμως από εκεί και πέρα ουσιαστικά κατέρρευσε. Στο 63’ οι Ολλανδοί είχαν δοκάρι με τον Φαν Ντε Μπέεκ και αυτό ήταν το… προμήνυμα για τη συνέχεια.

Η πίεση από πλευράς φιλοξενούμενων έφερε πέναλτι και αποβολή. Συγκεκριμένα στο 67’ ο Λιβάγια σταμάτησε με το χέρι την εκτέλεση φάουλ του Σένε και παράλληλα με το πέναλτι, δέχτηκε 2η κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο Τάντιτς εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 0-1 για την ομάδα του.

Το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει. Σε αντεπίθεση στο 72’, ο Νέρες βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, πάσαρε στον Χούντελαρ, αυτός με τη σειρά του στον Τάντιτς, που σε κενή εστία έγραψε και το 0-2.

Ο Άγιαξ είχε στη συνέχεια ακόμα 2-3 καλές στιγμές για να σκοράρει ενώ η μοναδική αξιόλογη επιθετική ενέργεια της ΑΕΚ καταγράφηκε στο 86, όταν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μπογέ και δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Ονανά απέκρουσε δύσκολα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Γκάλο (73’ Μπογέ), Μάνταλος (78’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε (81’ Γιακουμάκης).

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Μαζράουι (81’ Κρίστενσεν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Βέμπερ, Ντε Γιονγκ, Σένε, Φαν Ντε Μπέεκ (86’ Λαμπιάντ), Τάντιτς, Νέρες, Ντόλμπεργκ (62’ Χούντελααρ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News