default-image

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε τη Μπενφίκα και πάει για την νίκη!

Ποδόσφαιρο
Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε τη Μπενφίκα και πάει για την νίκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (22.00) τη Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ και θέλει να κάνει την πρώτη της νίκη στον όμιλο!

Oι αποφάσεις για το αγωνιστικό πλάνο και του παιχνιδιού με την Μπενφίκα, παραμένουν περίπλοκες για τον Ουζουνίδη.

Επίσης, τα στενά χρονικά περιθώρια ανάμεσα στο ματς πρωταθλήματος και αυτό της Ευρώπης, δεν επιτρέπουν αγωνιστικές δοκιμές.

Με δυο προπονήσεις να μεσολαβούν από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, μέχρι και το αυριανό με την Μπενφίκα, οι παίκτες της ΑΕΚ μόλις και μετά βίας πρόλαβαν να βγάλουν πρόγραμμα αποφόρτισης και αποκατάστασης.

Για την τετράδα της άμυνας σίγουροι φαίνεται να είναι μόνο οι δυο ακραίοι μπακ. Αριστερά ο Χουλτ και δεξιά ο Μπακάκης. Από εκεί και πέρα είναι γρίφος οι επιλογές που θα κάνει ο Ουζουνίδης στις δυο θέσεις των στόπερ.

Με δεδομένο πως ο Μάριος Οικονόμου έμεινε εκτός αποστολής από το ματς με τον ΟΦΗ για να ξεκουραστεί και να προφυλαχθεί, θεωρητικά αυτός θα είναι ο ένας κεντρικός αμυντικός.

Μεγάλο ερωτηματικό είναι ο "παρτενέρ" του Οικονόμου, καθώς πλέον ο Τσιγκρίνσκι, ο Λαμπρόπουλος και ο Τσόσιτς, είναι ετοιμοπόλεμοι. Υπό κανονικές συνθήκες, θα είχε προβάδισμα ο Ουκρανός λόγω εμπειρίας.

Αλλά δεν έχει παίξει κανένα ματς με τον Οικονόμου. Ενώ ο Λαμπρόπουλος με τον Οικονόμου έχουν "βγάλει" όλα τα φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με τον Τσόσιτς να είναι το μεγάλο αουτσάιντερ.

Γρίφος μοιάζουν και οι επιλογές που θα κάνει ο Ουζουνίδης στην επίθεση. Έστω και αν λόγω απουσιών είναι περιορισμένες οι εναλλακτικές. Θεωρητικά ο Πόνσε και ο Μάνταλος είναι οι σίγουροι στην κορυφή και το αριστερό άκρο.

Και… ρυθμιστής θα είναι η απόφαση που θα πάρει ο τεχνικός της ΑΕΚ για το δεξί εξτρέμ. Αν η επιλογή είναι ο Γκάλο, τότε ο Μπακασέτας θα παίξει σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον Πόνσε.

Αν όμως ο Ουζουνίδης διατηρήσει τον Μπακασέτα στο δεξί άκρο, τότε μαζί με τον Πόνσε στην επίθεση θα είναι ο Κλωναρίδης.

Σε αντίθεση με την άμυνα και την επίθεση, στα χαφ δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας… γρίφος. Με τον Άλεφ τραυματία και χωρίς (πολυ)δουλεμένη κάποια άλλη εναλλακτική, το δίδυμο Σιμόες και Γαλανόπουλου δεν μπορεί να "σπάσει".

Και θα βγάλει ακόμα ένα παιχνίδι. Θα είναι τεράστια έκπληξη να εμφανιστεί κάποια άλλη επιλογή στα χαφ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News