default-image

Ο Άγιαξ με 3-0 έβαλε στοπ στο αήττητο σερί της ΑΕΚ…

Ποδόσφαιρο
Ο Άγιαξ με 3-0 έβαλε στοπ στο αήττητο σερί της ΑΕΚ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πρώτο της παιχνίδι για τους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απόψε στο Άμστερνταμ, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από τον Άγιαξ.

Οι «κιτρινόμαυροι» στάθηκαν εξαιρετικά στο α’ ημίχρονο όπου κράτησαν το 0-0 και είχαν και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Πόνσε για να σκοράρουν. Ωστόσο στην επανάληψη κατέρρευσαν και δέχτηκαν μια βαριά ήττα στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών τους στους ομίλους. Παράλληλα έσπασε για την Ένωση το αήττητο ευρωπαϊκό σερί των 14 αγώνων…

Παράλληλα έσπασε για την Ένωση το αήττητο ευρωπαϊκό σερί των 14 αγώνων  που διατηρούσαν οι κιτρινόμαυροι από το πρώτο περσινό ματς με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο. Φυσικά, πρέπει να σημειωθεί πως στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κόστισαν και οι απουσίες των Λόπες, Λιβάγια και Μπακασέτα.

Ο Άγιαξ μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει τον ρυθμό του και να απειλήσει την ΑΕΚ αξιοποιώντας και την δύναμη της έδρας. Παρ’ όλα αυτά, η Ένωση κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το επιθετικό κύμα του Αίαντα στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά και σταδιακά να ισορροπήσει. Μάλιστα, δημιούργησε και έχασε και δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτή που ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα χωρίς να απειληθεί από τον αντίπαλό της.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ καθώς πριν ακόμα συμπληρωθεί το 47’ ο Άγιαξ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ εκμεταλλευόμενος αδράνεια στην άμυνα της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη. Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν σαφώς επηρεασμένοι και δεν κατάφεραν ουσιαστικά σε καμία στιγμή να απειλήσουν τον Άγιαξ. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 77’ όταν ο Άγιαξ βρήκε ένα ακόμα κενό στην ελληνική άμυνα και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη πετυχαίνοντας ένα ακόμα τέρμα με τον Φαν Ντε Μπεκ.

Κάπου εκεί έδειχναν όλα να έχουν κριθεί, με τον Άγιαξ να φτάνει και σε τρίτο γκολ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας και πάλι με τον Ταλιαφίκο να «γράφει» το τελικό 3-0. Πλέον, η Ένωση στρέφει την προσοχή της στο δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ σε δύο εβδομάδες.

Άγιαξ (Τεν Χάαγκ): Ονάνα, Μαζραουί, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε, Έιτινγκ, Νέρες (78’ Ντόλμπεργκ), Ζίγεκ, Τάντιτς, Χούντελααρ (63’ Φαν Ντε Μπέικ).

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (61’ Άλεφ), Μπακάκης (70’ Γιαννιώτας), Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε (81’ Γιακουμάκης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News