default-image

Έμειναν όνειρο οι όμιλοι για τον ΠΑΟΚ, ήττα 1-4 από τη Μπενφίκα στην Τούμπα

Ποδόσφαιρο
Έμειναν όνειρο οι όμιλοι για τον ΠΑΟΚ, ήττα 1-4 από τη Μπενφίκα στην Τούμπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στην προσπάθεια για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ηττήθηκε με 1-4 από την Μπενφίκα στην Τούμπα και αποκλείστηκε.

Παρά τη δύναμη της έδρας και το γεγονός ότι προηγήθηκε με τον Πρίγιοβιτς, ο «δικέφαλος» του Βορρά «πλήρωσε» τα λάθη στα μετόπισθεν, ενώ η ποιότητα των Πορτογάλων ήταν φανερή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό της… ταξίδι, με την συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε το σαφή διάθεση να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο, κάτι που δεν κατάφερε ο Λημνιός στο 5ο λεπτό, όμως το πέτυχε ο Πρίγιοβιτς στο 13’. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν έξυπνη… κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, ο Μαουρίσιο γύρισε τη μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Σέρβος έκανε εύκολα το 1-0, βάζοντας… φωτιά στην Τούμπα.

Κρίσιμο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού ήταν από το 20’ μέχρι το 26’, όταν ο ΠΑΟΚ έχασε πολύ… φτηνά το προβάδισμά του. Αρχικά, η κεφαλιά του Ζαρντέλ (τον έχασε ο Βαρέλα) από κόρνερ του Πίτσι (20’) και στη συνέχεια το τραγικό λάθος του Πασχαλάκη (24’) που οδήγησε το πέναλτι πάνω στον Σέρβι (σκόρερ από τη βούλα ο Σάλβιο στο 26’), έφερε την πλήρη ανατροπή από τους «αετούς», καταφέρνοντας να ελέγξουν πλήρως το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Τη χαριστική βολή στο σώμα του ΠΑΟΚ έριξε ο Πίτσι στο 39’, όταν υποδέχθηκε την μπάλα από τον Σέρβι στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με σουτ διαμόρφωσε το 1-3. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τη νέα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάλβιο στο 50’ από κράτημα του Βαρέλα στον Ζαρντέλ.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ έχοντας μαζέψει εμπειρίες από τη φετινή του πορεία ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό του ταξίδι στους ομίλους του Europa League.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (63’ Σάκχοφ), Πέλκας, Λημνιός (46’ Ουάρντα), Ελ Καντουρί (76’ Ακπόμ), Πρίγιοβιτς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρουΐ Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Φέισα, Πίζι (76’ Ζίφκοβιτς), Ζέντσον, Σάλβιο (63’ Σεμέδο), Σέρβι, Σεφέροβιτς (85’ Φέλιξ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News