default-image

Διπλό πρόκρισης η ΑΕΚ, 1-2 τη Βίντι!

Ποδόσφαιρο
Διπλό πρόκρισης η ΑΕΚ, 1-2 τη Βίντι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσω… Ουγγαρίας πετάει στα αστέρια του Champions League η ΑΕΚ, επικρατώντας με 1-2 της Βίντι και η πρόκριση δεν χάνεται στη ρεβάνς που θα γίνει την προσεχή Τρίτη στο ΟΑΚΑ.

Τα πράγματα βέβαια θα μπορούσαν να ήταν ακόμα καλύτερα για την Ένωση, καθώς βρέθηκε να προηγείται 0-2 στο σκορ με την προοπτική να μπορέσει να βάλει κι άλλο γκολ!

Για 65 περίπου λεπτά η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι. Μπήκε από την αρχή καλά στο ματς, πίεζε σε όλους τους χώρους και σίγουρα την βοήθησε πολύ σε αυτό το γεγονός ότι στο 22’ η Βίντι έμεινε με 10 παίκτες, με τον Χούστι να αποβάλλεται από τον διαιτητή Ρόκι επειδή πάτησε τον Μπακασέτα. Οι Ούγγροι θεώρησαν υπερβολική την αποβολή, γέμισαν νεύρα και η ΑΕΚ έχοντας ηρεμία στο παιχνίδι της το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα. Στο 33’ ο Κλωναρίδης με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ, σκοράροντας και στο δεύτερο φετινό εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, καθώς είχε βάλει γκολ και με τη Σέλτικ. Μάλιστα στη συνέχεια του α’ ημιχρόνου η ΑΕΚ άγγιξε το δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 49’ με σουτ του Μπακασέτα. Όλα ήταν ιδανικά ως το 53’ όταν ο Μπακασέτας είδε κόκκινη κάρτα! Ο σκόρερ της ΑΕΚ πάτησε αντίπαλό του, σε μία φάση ανάλογη με την αποβολή των γηπεδούχων, και ο Ιταλός διαιτητής δεν του χαρίστηκε. Οι ισορροπίες επανήλθαν με την ΑΕΚ πάντως στα επόμενα λεπτά να έχει δύο σημαντικές φάσεις με Μάνταλο και Χουλτ για τρίτο γκολ.

Μετά το 65’ όμως… έσβησαν οι διακόπτες! Η Βίντι μείωσε το σκορ στο 67’ με τον Λάζοβιτς και μετά το 1-2 η ΑΕΚ αποσυντονίστηκε, χάνοντας πλήρως τη συνοχή της στο γήπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνέψει με την ισοφάριση αφού οι Ούγγροι δημιούργησαν 2-3 μεγάλες ευκαιρίες.

BINTI: Κόβασικ, Φιόλα, Γιούχας, Πάουλο Βινίσιους, Στόπιρα, Νικόλοβ (54’ Σέποβιτς), Νέγκο, Χάτζιτς, Κόβας, Χούστι, Λάζοβιτς.

AEK: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (66’ Άλεφ), Σιμόες, Κλωναρίδης (82’ Λόπες), Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια (86’ Πόνσε).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News