default-image

Σκέφτεται το VAR στο Champions League η UEFΑ

Ποδόσφαιρο
Σκέφτεται το VAR στο Champions League η UEFΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόταση θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Μονακό από τα μέλη της Επιτροπής Διοργανώσεων των συλλόγων.

Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, η UEFA σκέφτεται να το χρησιμοποιήσει και στο Champions League.

Σύμφωνα με τους "Times", η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μελετά ένα σχέδιο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το VAR από την εφετινή σεζόν και πιο συγκεκριμένα από τη προημιτελική φάση κι ύστερα.

Η πρόταση θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Μονακό από τα μέλη της Επιτροπής Διοργανώσεων των συλλόγων, προκειμένου στη συνέχεια να δοθεί για το τελικό "ΟΚ" στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τώρα η UEFA εμφανιζόταν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας την έλλειψη διαιτητών με εμπειρία στη χρήση video και την έλλειψη υποδομής στα γήπεδα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της UEFA, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Gazzetta dello Sport τον περασμένο Απρίλιο, είχε υποστηρίξει πως το VAR θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τη σεζόν 2019-20. Ωστόσο, απ' ό,τι φαίνεται, επισπεύδονται οι διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο οχτώ από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν VAR (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία), ενώ η Premier League, θα ξεκινήσει αυτή τη σεζόν να δοκιμάσει το σύστημα σε 60 αγώνες του FA και του League Cup.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News